Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zahvaljujući Ireni i svim dobrim ljudima, Mihael će napokon čuti

None Foto: PIXSELL/kolaž 14

Mihael rukama često pokazuje prema glavi tražeći nas da mu stavimo aparat. Jedva čekam vidjeti ga sretnog kada aparat napokon stigne, priča nam Katica Križnik, čiji će sin dobiti najmoderniji slušni aparatić

Sam Bog htio je da na Badnjak otvorim 24sata. Čim sam vidjela priču o Mihaelu, znala sam da mu moramo pomoći, ispričala je Irena Štetić Andrin (36).

POGLEDAJTE VIDEO:

MIHAEL IZ ZAGREBA Da ima skuplji aparat, možda bi progovorio: 'Želim mu pomoći'

Bivša kandidatkinja “Života na vagi” dijeli svoju utješnu nagradu od 50.000 kuna.

Osijek: Djed Mraz posjetio djecu iz Udruge obitelji djece s autizmom ''Dar'' | Autor: Dubravka Petric/PIXSELL Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Kada je u blagdanskom broju naših novina vidjela priču o dječaku Mihaelu koji ima četiri godine, ali još ne govori jer je teže nagluh, Irena mu je odlučila pomoći. Na interentu je pronašla broj dječakove majke i rekla da će mu kupiti najbolji slušni aparat koji postoji. 

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

- Dobili smo najbolji mogući božićni poklon. Lijepši Božić nismo mogli ni zamisliti - kaže Mihaelova majka Katica Križnik Blažev.

Uz Irenu, zahvaljuje i Eni Šarac, koja je među prvima podržala Mihaela u borbi da čuje kao i ostala djeca, ali i propriča.

Osijek: Djed Mraz posjetio djecu iz Udruge obitelji djece s autizmom ''Dar'' IRENA RAZVESELILA MALIŠANE U 'Životu na vagi' skinula je 50 kg, sad dijeli novac od nagrade

Osim Irene, značajan dio novca donirala je i firma gospođe Margite, koja je dječaku pomogla i stručnim savjetima, a koja nije željela otkrivati svoj identitet. Iako su željeli Mihaelu kupiti aparat vrijedan 20.000 kuna, dječak će dobiti onaj od 44.000 kuna.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

- Tražili smo malo, a dobili sve. Zahvalni smo svim ljudima dobrog srca koji su donirali koju kunu te svim ‘fejsbukovcima’ na podršci - ushićeno kaže dječakova majka.

Mihael je već išao isprobati aparat.

- Šokirao se. Raširio je oči. Moj sin prvi put u životu je zaista čuo - priča Katica.

Budući da se dio aparata izrađuje po mjeri, dječaku su uzeli otiske te će poslije Nove godine moći slušno doživjeti svijet oko sebe.

- Nadam se da će već sljedećeg Božića moći reći ‘Mama, tata, ja vas volim’ - kaže Irena, presretna što je Mihaelu uljepšala Božić.

Osijek: Djed Mraz posjetio djecu iz Udruge obitelji djece s autizmom ''Dar'' | Autor: Dubravka Petric/PIXSELL Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Dječak bi, zahvaljujući novom slušnom aparatu, trebao naručiti i pričati. 

Njegova majka otkrila nam je kako, čekajući da aparat dođe, Mihael pokazuje koliko ga želi. 

- Svi smo uzbuđeni i on shvaća da se nešto lijepo događa. Rukama često pokazuje prema glavi tražeći nas da mu stavimo aparat. Jedva čekam vidjeti ga sretnog kada aparat napokon stigne - ispričala je Katica.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dodala je kako su od ostatka novca dječaku kupili i krevetić, a ostalo im je novaca i za logopedske vježbe. Zahvaljujući digitanom slušnom aparatiću koji se prilagođava atmosferi i dječakovu uhu, Mihael neće trebati učiti znakovni jezik, već samo govorni jezik

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

- Voljela bih da si kao društvo osvijestimo kolika je važnost zdravstvene skrbi i da sva djeca dobiju najbolje što im treba - jedina je preostala želja Mihaelove majke Katice. 

NOVI REŽIM NAKON 'ŽIVOTA NA VAGI' Irena diže 70 kila: Ustaje se u pola pet ujutro i ide na zornicu

Ovoj lijepoj božićnoj priči, međutim, tu nije kraj. Ona ima i dodatak, a Irena, u isto vrijeme, ima još razloga za slavlje. U ‘Život na vagi’ prijavila se kako bi jednog dana i sama mogla imati dijete.

Foto: Privatna arhiva/pixsell

Suprug Ivica i ona, naime, željeli su začeti medicinski potpomognutom oplodnjom, no Irenina težina ih je spriječila u tome. Štetić Andrin u showu je skinula 50 kilograma, a s treninzima je nastavila i nakon “Života na vagi”. Liječnici su joj sada poručili kako bi uskoro mogla začeti.

- Naglo sam smršavila pa su mi rekli kako je tijelu potreban odmor jer je dožvjelo šok. Za nekoliko mjeseci krenut ću na pretrage te bi Ivica i ja uskoro mogli dobiti dijete - otkrila nam je Irena sretnu vijest.

VIDI OVO! HOROSKOP: Uz ova 3 znaka nikad nema mira, uvijek je drama. Jeste li Vi jedan od njih?

Komentari (8)
  • Bravo Irena👍👍👏👏... Iskreno se nadam da će se i tebi tvoja želja uskoro ispuniti... Odmah sam veselija kada vidim da još ima dobrih ljudi...❤❤

    30. 12. 2018,   09:52
  • ..dragi dječak ,stvarno me to dirnulo,hvala Ireni što mu je razveselila to malo srce

    30. 12. 2018,   11:07
  • Ova Irena je divna osoba

    30. 12. 2018,   19:28