Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zarobljena na aerodromu: Bez azila čeka je smrtna kazna...

None Foto: Instagram 4

Bahari je već tri tjedna zarobljena na aerodromu na Filipinima, a nada se kako će dobiti azil te se neće trebati vratiti u Teheran gdje postoji mogućnost da ju osude na smrtnu kaznu

Bivša iranska misica Bahareh Zare Bahari (31) posljednja tri tjedna zarobljena je na aerodromu na Filipinima te se boji za svoj život. Bahari je nedavno objavila video u kojem je izjavila kako se boji za svoj život. Bivšu misicu je strah da će ju vlasti deportirati nazad u Teheran gdje joj prijeti smrtna kazna zbog toga što je kritizirala iranski režim. 

Foto: Instagram

17. listopada Bahari je zatražila azil, a odluka bi se trebala saznati 11. studenog. Do tad mora se kupati u javnom WC-u te spavati u maloj sobi. 

Foto: Instagram

- Nisam dobro. Opada mi kosa od stresa i loše sam. Ponekad se psihički jako loše osjećam, ovdje nemam privatnosti jer nema vrata u sobi, tako da sam uvijek zabrinuta kad se želim presvući - izjavila je te dodala kako ju mentalno ubija soba u kojoj spava.

RUSKINJA ALESIA (24) Uzeli joj krunu: Miss lagala da je bolesna, pa otišla na Maldive

- Svi zidovi su bijeli, krevet je bijeli, sve je bijelo... Uvijek je osvijetljeno. Kad provjeravam mobitel ne znam je li sedam ujutro ili sedam navečer. Gubim vrijeme, a ponekad i razum - dodala je. 

Foto: Instagram

Bahari je također rekla kako nije posjetila Iran od 2014. godine te kako su iranske vlasti sve izmislile. Bivša misica puno je govorila o pravima žena u Iranu te je kritizirala iranski zakon. 

- Nisam znala kako da sa svijetom iznesem probleme žena u Iranu. Zato sam odlučila sudjelovati u izboru za Miss Irana. Mislila sam da će to biti dobar način na koji mogu govoriti o politici - izjavila je jednom prilikom Bahari. 

Komentari (72)
  • Taj divni islamizam, uskoro i u srcu Europe.

    8. 11. 2019,   13:38
  • I slaboželjezni nama sprema iste mjere za kritiziranje vlasti i hadezeja. Njegove produžene ruke su admini na portalima.

    8. 11. 2019,   12:50
  • U rujnu sam bio u Teheranu. Dosta sam se kretao gradom. Djeluje bezazleno i sigurno. A onda naiđeš na skupinu mladića koji se pripremaju na ritualno samo-bičavanje i shvatiš da si u drugom svijetu. Zaobišao sam tu gomilu u širokom luku. Pečenje janjeće i slično se servira na nekoj vrsti sablji. Ukus je pak za pet.

    8. 11. 2019,   13:28