Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zauvik si tu: Prije godinu dana ispratili smo velikana Olivera

None Foto: Dino Stanin/PixSell 15

Prošla je godina dana od nezaboravnog ispraćaja legende hrvatske glazbe, Olivera Dragojevića. Cijeli Split tog je dana izašao na rivu ispratiti Olivera na posljednju plovidbu

Pjesma 'Galeb i ja', velikog Olivera Dragojevića orila se splitskom rivom, a katamaran koji je prevozio tijelo Olivera Dragojevića, isplovio je iz splitske luke oko 20 sati. 

Foto: Dino Stanin/PIXSELL Na splitskoj rivi tog se dana okupio velik broj obožavatelja lika i djela Olivera. Nakon što je lijes s Oliverovim tijelom prebačen na katamaran, krenula je pjesma. Taman kada je završavao Oliverov hit 'Galeb i ja', galeb je, uz zvuk zvona, sletio na zvonik crkve Svetog Duje. 

- Prilikom ispraćaja Olivera i njegov Galeb je sletija pozdraviti se - komentar je uz snimku na Twitteru. Ostali korisnici te mreže nadovezali su se komentarima kako je galeb odabrao pravi trenutak.  

Oliverov hit 'Sjećanje na Vela Luku' u Splitu je taj dan uglas pjevalo nekoliko tisuća okupljenih. Rijetko tko nije plakao.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Oko 20 sati Oliverov lijes prebačen je na katamaran, a tada je krenula i bakljada. Uz stotine brodskih sirena, pratnju brodica i barki Oliverovih Splićana, cijeli je Split 'Morskog vuka' poslao na posljednju plovidbu. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Katamaran su u Oliverovoj rodnoj Vela Luci dočekali gotovo svi stanovnici. Klapa je njemu u čast otpjevala njegovu pjesmu 'Pismo moja'. 

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Komentari (2)
  • “Nema tih novaca da bih pjevao u zemlji koja je nanijela toliko zla mojoj hrvatskoj”...

    31. 7. 2019,   13:13