Obavijesti

Show

Komentari 18

Završile prijave: Tri kandidata natjecala su se u talent showu

Završile prijave: Tri kandidata natjecala su se u talent showu
5

VIDEO

Dora, hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije, nakon stanke od osam godina ponovno se vraća na male ekrane. Iz organizacije su već potvrdili da će Dora biti u Opatiji, a napokon se doznao i konačan popis svih glazbenika koji su se prijavili. 

Pokretanje videa...

00:58

Jacques Houdek (37) prijavio je 18-godišnjeg Splićanina Roku Blaževića, kojeg su gledatelji imali priliku gledati u glazbenom showu 'Zvijezde'. Houdek je, naime, prije dva mjeseca priznao da je za Doru već napisao pjesmu, a nju je namijenio isključivo svom odabraniku. Jacques se na ovogodišnji natječaj za Doru prijavio kao skladatelj i tekstopisac, a pjesmu 'The Dream' izvest će njegov Roko.  

- Neopisiv je osjećaj ponosa kada predstavljaš svoju zemlju na najgledanijem televizijskom showu na svijetu, a to sa sobom nosi i veliku odgovornost što sam iskusio pred dvije godine u Kijevu. Uistinu bih volio da jedan vrhunski mladi pjevač poput Roka dobije priliku doživjeti takvo iskustvo i vjerujem da će to prepoznati i žiri i publika Dore... - rekao je Jacques u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju

Zadranin Jure Brkljača kojeg mnogi nazivaju nasljednikom Olivera Dragojevića na Doru se prijavio s pjesmom skladatelja Miroslava Rusa. Rus je surađivao s Tošom Proeskim, a pjesma 'Igra bez granica' njegovih je ruku djelo. 

 - Radi se o laganoj, moćnoj baladi i jednom od boljih rukopisa Miroslava Rusa. Ako prođem natječaj, pjevat ću je na hrvatskom jeziku. Vjerujem u nju i mislim da bi mogla dobro proći na Eurosongu. Aranžman za nju je radio Mihael Blum - izjavio je Jure za Slobodnu Dalmaciju. 

Čak dva natjecatelja ovogodišnje Dore gledali smo u talent showu 'The Voice'. Riječ je o Dini Petriću (24) i Vedranu Ljubenku. 

Pjesma s kojom će nastupati Dino zove se 'Falit ćeš mi noćas', a napisao ju je splitski autor Matko Štimac

- Pjesma nosi veliku težinu i samim time mi je čast što mi je ukazao takvo povjerenje. Skladba je satkana od  tri minute čiste emocije, power balada koja govori o gubitku voljene osobe i unutarnjoj borbi sa samim sobom te kako krenuti dalje. Očekujem od sebe da dam svoj maksimum. Mislim da s jakom pjesmom i snažnom emocijom, a u pjesmi je ima puno, ne mogu ostati neprimijećen od publike, kako naše, tako i europske, jer vjerujem da je glazba najemotivniji svjetski jezik kojeg svatko poznaje - rekao je Dino. 

Natjecatelj kojeg smo slušali u drugoj sezoni The Voicea' je Dubrovčanin Vedran Ljubenko (25). Pjesma s kojom se prijavio zove se "Ne diraj me, ne diram te". 

- Autor sam glazbe, teksta i aranžmana i nadam se da ću upasti na Doru i ostvariti dobar plasman jer smatram da pjesma ima veliki potencijal. Nisam pisao planski za ovakav tip natjecanja i ne bih prijavljivao bilo što, ova se pjesma baš dogodila - objasnio je Dubrovčanin. 

Pjevačica Lidija Bačić (33) također je razmišljala o tome hoće li se prijaviti na Doru, a rekla nam je kako će to napraviti ukoliko stigne snimiti pjesmu i poslati je do roka 10. siječnja. 

Frankfurt: Lidija Bačić nastupila na Hrvatskoj noći

- Super je što se Dora vratila, zaista to mislim. To je najbolja stvar koja se mogla dogoditi za glazbenike. Taj festival uvijek iznjedri puno hitova koje uvijek pamtimo i pjevušimo još dugo nakon natjecanja. Sve je to korisno za nas - pojasnila je Lile.

Nina Badrić progovorila o Dori: 'Ne mislim više sudjelovati...'
Nina Badrić progovorila o Dori: 'Ne mislim više sudjelovati...'

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane