Obavijesti

Show

Komentari 31

Merlinki je danas rođendan, ovo možda niste znali o njoj

Zbog mucanja dobila otkaz, a prvi put se udala sa 16 godina
10

Bila je načitana, nije mnogo išla pod nož, družila se sa intelektualcima i obožavala pse

VIDEO

Marilyn Monroe, ili pravim imenom Norma Jeane Mortenson, danas bi slavila 93. rođendan. Ovo je deset stvari koje, ako niste najžešći fan, sigurno niste znali o glumici i ikoni koja je tragično preminula od predoziranja 1962. godine.

Njezin je glas 'pun daha' bio taktika kako da prevlada teško mucanje s kojim se mučila kao dijete i tinejdžerka, posebno kada je bila nervozna ili uzbuđena. Njezin prepoznatljivi tip glasa, zavodnički, pun daha, i vrlo mekan, zapravo je 'razvijen' tijekom seansi sa terapeutom za govor s kojim je vježbala da nadvlada mucanje. Tijekom snimanja filma "Something’s Got to Give" njezino se mucanje, radi napetosti i depresije, vratilo. Uskoro je dobila otkaz za seta.

Sa 16 godina ušla je u pravi dogovoreni brak. Sa 15 godina je mlada Norma Jean Baker živjela s obiteljskom prijateljicom Grace Goddard. Kada se više nije mogla brinuti za tinejdžerku, odlučeno je da ode ili u sirotište ili u udomiteljsku obitelj. Umjesto toga, na kraju se došlo do zaključka da se Norma Jean uda, i to za susjeda imena James Dougherty kojeg se pitalo da bude njezin suprug. Dvoje mladaca se par puta porazgovaralo i odlučeno je da se žene čim Baker navrši 16 godina.

Trebala je glumiti Holly Golightly , a to je želio i Truman Capote, autor romana 'Breakfast at Tiffany's'. No, glumica je ulogu odbila nakon što su joj suradnici i menadžer rekli da bi bilo bolje da ne glumi u tom filmu. Capote nije oduševljen kada je saznao da je Audrey Hepburn Paramountov izbor za glavnu ulogu.

Napravila je dvije plastične operacije. Medicinske bilješke pokazuju da je Marilyn Monroe dva puta išla pod nož. Ti su papiri prodani na aukciji za 21.000 eura. Johny Hyde, Monroein agent, platio joj je implantant za bradu i malu operaciju na vršku nosa 1950. godine.

137040418

Za svoje gole fotografije koje su krasile prvo izdanje Playboya dobila je pišljivih 50 dolara. Toliko joj je platio fotograf. Pokojni Hugh Hefner je onda kupio fotografije za 500 dolara i stavio ju na naslovnicu magazina 1953. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

61 years ago today, How to Marry a Millionaire premiered starring Marilyn Monroe.

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe) on

Obožavala je pse, i tijekom života imala je čitav niz pasa. Posljednji je bio maltezer imena Maf, što je skraćeno za Mafia Honey. Dobila ga je na poklon od Franka Sinatre.

Internet

Smatrala se intelektualkom iako ju je svijet vidio kao "zgodnu, glupu plavušu". Voljela se okružiti pametnim ljudima i pričati o politici, knjigama, sudstvu, filmu i glazbi. Kada je umrla bila je vlasnica biblioteke od 400 knjiga, među kojima su i brojna vrijedna prva izdanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy #NationalDogDay!

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe) on

Pjevačica Mariah Carey je, piše CataWiki, kupila njezin bijeli klavir za 546.000 eura. Klavir je prvotno pripadao Marilynkinoj majci koja ga je prodala, a Marilyn ga je otkupila.

Haljina u kojoj je predsjedniku Kennedyju pjevala 'sretan rođendan' bila je toliko uska i komplicirana za odjenuti (jer je bila prošivena kristalima), da je Marilyn doslovno ušivena u nju. Haljina nema niti jedan gumb ili zatvarač. Haljina je 1999. na aukciji (od strane anonimnog kupca) plaćena milijun eura. Najskuplji komad odjeće do tada.

Happy Birthday Mr. President Marilyn Monroe Dress is pictured in this photo provided by Julien

Taj rekord je onda srušila kultna bijela haljina iz 'The Seven Year Itch'. Ista ona u kojoj je Marilyn stajala nad otvorom podzemne dok joj je topli zrak dizao haljinu. Na aukciji 2011. prodana je za 4.6 milijuna eura. 

24sata

POGLEDAJTE VIDEO:

PAZITE IH SE: Ova tri horoskopska znaka su lažni prijatelji

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama