Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zdravko Čolić: 'Živjeli smo od samo jedne plaće, bilo je teško'

None Foto: 9

Čolić se osvrnuo na veliko siromaštvo koje ga je pratilo tijekom cijelog djetinjstva. Njegova majka Stana bila je domaćica, dok je njegov otac Vlado bio jedini koji je zarađivao...

Bili smo vrlo sretna obitelj, ali smo živjeli u siromaštvu. Preživljavali smo samo od tatine plaće, priznao je sarajevski pjevač Zdravko Čolić (67) u nedavnom intervjuu za Blic.

Legendarni 'Čola' koji je danas, unatoč godinama na sceni, još uvijek jedan od najvećih glazbenika na Balkanu, progovorio je o izrazito teškom djetinjstvu i odrastanju o kojem je godinama šutio. 

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Govoreći o blagdanima koji su tek prošli, Čolić se osvrnuo na veliko siromaštvo koje ga je pratilo tijekom cijelog djetinjstva. Njegova majka Stana bila je domaćica, dok je njegov otac Vlado radio u policiji.

- Obitelj je stub svega i to nije samo fraza. Odmalena su me učili da je snaga čovjeka u ljubavi i poštovanju koje dobiva i dijeli s najbližima. Pamtim kako smo se okupljali u Trebinju, kod bake i djeda, kad nismo pošli u školu, i dobivali poklone od rođaka, prijatelja i susjeda - rekao je Čolić. S obzirom na to što nisu imali dovoljno novca i otac je bio prisiljen stalno raditi kako bi prehranio obitelj, Božić se u njegovoj obitelji nije ni slavio. 

SPREMA KONCERT U PULI Čolić: 'Iznenađenje su mi mladi ljudi koji znaju moje pjesme...'

- Otac je radio u državnoj službi pa nismo mogli obilježavati Božić u to vrijeme na način na koji se to danas radi, ali zato smo uvijek s radošću čekali mljekara iz sela kod kojih se praznik slavio sa svim običajima i koji nam je donosio i božićne poklone - rekao je za Blic.

S obzirom na to da je oduvijek živio skromno, tu naviku zadržao je i danas. Živi mirnim, povučenim obiteljskim životom i tijekom cijele karijere nikad nije bio sklon estradnim skandalima.

Foto: Promo

- Brzina života, neke nove obaveze i to što sam postao nisu me nimalo promijenile. Ponosan sam na to što sam uspio sačuvati sebe onakvog kakav sam bio i prije, sa svim vrijednostima koje su mi roditelji usadili - rekao je Čolić koji se uvijek rado sjeti djetinjstva i svog Sarajeva. 

Zdravko Colic IMAO TRI DUGE VEZE Zdravko Čolić: 'Više od misica me uzbuđuju jedre sobarice...'

- Rođeni sam Sarajlija, a takav ću i umrijeti. Nisam se nikad zamjerio tom gradu, pa valjda jesam nečim zaslužio to uvažavanje, ljubav koju mi daje - rekao nam je jednom prilikom i sam Zdravko.  Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Sa suprugom Aleksandrom u braku je od 2001. godine, a zajedno imaju dvije kćeri, stariju Unu (17) i mlađu Laru (12).

- Svaki muškarac voli da netko brine o njemu. Mislim da je to bilo presudno da se zaljubim u Aleksandra. Upoznali smo se davnih dana u Makarskoj, Aleksandra je studirala u Beogradu, nastavili smo da se viđamo, a s vremenom smo se počeli zabavljati. Osvojila me jednostavnošću i privrženošću. Posvetila mi se, misli o meni, brine... Čovjek nekako prepozna tu osobu koju bi opet rado vidio, uhvati neku emociju koja mu bez riječi govori da joj je stalo do njega. To ne mogu objasniti - rekao je jednom prilikom legendarni pjevač. 

Komentari (84)
  • Ma pivaj ti nama jos dugo... Ti si mi u krviii....

    13. 1. 2019,   20:11
  • Mogao je slavit Bozic svatko ,samo je to bilo kao ispod casti,nije se o tome pricalo jer se smatralo da su religije glavni potpirivaci ratova na nasem podrucju...

    13. 1. 2019,   21:52
  • Laže. U Jugoslaviji su svi bili bogati i nitko nije bio siromašan....... 😂😂😂😂

    13. 1. 2019,   21:00