Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Židovi i Srbi Thompsona ne žele zbog nacizma

None Foto: D. Puklavec

Židovi i američki Srbi bune se protiv Thompsonove američke i kanadske turneje. Traže da hrvatski pjevač otkaže svoje nastupe

Ja pjevam o ljubavi prema domovini, Bogu i svemu što Hrvati štuju. To nije fašizam, rekao je Thompson nakon što su mu zbog pritiska Bošnjaka otkazali koncert u Mostaru. Dosad su mu zabranili koncerte u Sarajevu, Amsterdamu i Rotterdamu. Centar "Simon Wiesenthal" Thompsonove koncerte prati godinama. Zbog ustaških obilježja prosvjedovali su i kod predsjednika Stipe Mesića. Thompson je u studenome planirao američku i kanadsku turneju. Tamošnji mediji prenose da je koncert hrvatskog “neonacista” u Torontu odgođen nakon pritisaka kanadskih Prijatelja Centra "Simon Wiesenthal".
- Thompsonove pjesme su nacionalističke. Nadahnute su ustaštvom. Kontaktirali smo i policiju jer je njegov govor mržnje kažnjiv prema našem zakonu - poručuju iz kanadskog Centra "Simon Wiesenthal".
Protiv Thompsonovih koncerata u Kanadi su i tamošnji Srbi.
- Ako poslušate njegove pjesme, vidjet ćete da on slavi pokolj. To nije humano jer on pjeva o kopanju očiju i odrubljivanju glava - kažu ogorčeni kanadski Srbi.
U Thompsonovoj izdavačkoj kući Croatia Records kažu da ni jedan koncert u Americi i Kanadi pjevač zasad nije odgodio. Već 2. studenoga Thompson će pjevati u New Yorku. Karta stoji oko 260 kuna. Kako je prvi nastup odmah rasprodao, Thompson će u New Yorku imati dva koncerta. U Torontu bi trebao pjevati dva dana kasnije. Thompson i njegova obitelj već su nekoliko dana u Kanadi. Zadnji koncert imat će u San Franciscu 18. studenog.

>>> AMERIČKIM HRVATIMA HEROJ, SRBIMA ZLOČINAC
Svi kažu da je Marko Perković dobra osoba. On je naš heroj. Thompson pjeva o genocidu, ali u kontekstu rata, rekao je američki Hrvat, slikar Marko Marienovich. Njegova se kći već danima veseli Thompsonovu koncertu.
- Želimo zaustaviti njegov koncert. On pjeva o genocidu nad Romima, Srbima i Židovima. To je nedopustivo. Želimo zaustaviti njegovu mržnju - kažu kanadski Srbi.

Komentari (4)
  • Eto dokaza kako svi mrze Hrvatsku! Thompson ne smije pjevati, Gotovina u zatvoru..... Bitno da ratni zločinci šeću slobodno!!!!!!!! Nečete nikada uništiti Hrvatsku!!!!!!!!!! Šta su Židovi radili Isusu,logor nisu zaslužili ali šta im Thompson smeta?! Srbi jako vole Hrvate stoljećima to pokazuju! Koji nacizam a četništvo je poželjno! Živio Thompsom borio se puškom i pjesmom za hrvatsku i ne bježi od očinskih obaveza.Pravi je čovjek i Hrvat!!!!!!! Sve nas je manje a očevi bježe od hrvatske djece! Nije ustaštvo ni nacizam voljeti svoju domovinu.Poštovanje Židovskom narodu! Srbima srbija! PUSTITE ČOVJEKA DA PJEVA !!!

    25. 10. 2007,   17:33
  • Entoni, koliko mogu zaključiti iz imena i sam si iz Canade, ti bolje znaš i reci ostalim Hrvatima u zemlji da službena Canadska vlada nije blagonaklona prema hrvatskoj politici a što dakazuje i odlikovanjem 300-njak canadskih vojnika za hrabri napada na hrvatske bojovnike.

    25. 10. 2007,   19:46
  • E pa Ceca moze a Thompson nemoze.A sta se cudimo pa kod nas je Thompson naisao na protest protiv njegovih koncerata.I neznam zasto ti Zidovi i Srbi u Americi jedu govna kada je burek 7 kuna.

    25. 10. 2007,   20:14