Obavijesti

Show

Komentari 0

Zijad Gračić snimio film 'Ideš? Idem!' s mladim youtuberima

Zijad Gračić snimio film 'Ideš? Idem!' s mladim youtuberima
9

Film je okupio je mlade virtualne zvijezde uz koje odrastaju današnje generacije: Veroniku Rosandić, Vida Juračića, Frana Lauša, Baku Prase, Niku Ilčić... Jedini profesionalni glumac u filmu je Zijad Gračić

VIDEO

Film 'IDEŠ? IDEM!', dugometražni igrani prvijenac Ljube Zdjelarevića, koji od 5. prosinca kreće u kino distribuciju, najavljuje se kao zabavna komedija i nekonvencionalan filmski projekt koji koketira sa fikcijom i zbiljom te prvi put u igranoj formi prikazuje mlade zvijezde regionalne YouTube scene.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

06:00

Film je nastao u produkciji Kinoteke, a distributer je 2i Film, koji ističe kako je riječ o "dosad u domaćoj filmskoj produkciji neviđenom i nekonvencionalnom projektu", koji je okupio mlade virtualne zvijezde uz koje odrastaju današnje generacije: Veroniku Rosandić, Kaju Kočevar – “Kaya Solo”, Vida Juračića, Frana Lauša, Bogdana Ilića – “Baku Prase”, Niku Ilčić, Amela Družanovića - Mecu Cazina, Nenada Krstića - Tonyja TCTNa. Jedini profesionalni glumac u filmu je Zijad Gračić.

Po riječima redatelja Ljube Zdjelarevića, taj je eksperimentalni projekt rađen iz potpuno nove perspektive - kako filmovi u Hrvatskoj u proteklih par godina nisu ostvarili neki zapaženi kino uspjeh, počeli su istraživati koje bi teme i filmovi mogli imati kino potencijal. Tako su došli do YouTubera što je, kaže, jedan sasvim novi, drugačiji svijet.

- YouTuberi su ekstrovertirani, a publika postoji. Odlučili smo saznati postoji li tu nešto što možemo uobličiti, tu ideju da YouTubere prebacimo na kino platno - objasnio je. O dosegu njihovog utjecaja govori i da službeni trailer filma dosad ima gotovo osam stotina tisuća pregleda.

Zagreb: Poznati na reviji Roberta Severa

Projekt je regionalan, a Zdjelarević objašnjava da su tražili one YouTubere koji mogu komunicirati s većim brojem ljudi i za koje su na temelju njihovog video sadržaja ocijenili da mogu glumački najbolje funkcionirati u svojoj izvedbi.

Scenarij je napisala Nikolina Bogdanović, a radnja se temelji na proputovanju od Zagreba do Istanbula. Svatko od glumaca tumači samoga sebe, unatoč tome da je riječ o fikciji.

Kako se ističe u najavi filma, to je jedinstvena prilika za sve mlađe generacije da iz jedne nove perspektive upozna mlade ljude koji su zaposjeli virtualni prostor i vješto iskoristili zadanosti digitalnog doba kako bi od svojeg imena izgradile – brend.

Redatelj kaže da im je cilj bio da gledatelji, mladi koji danas prvenstveno žive online, nakon odlaska u kino zaključe da je film bio vrijedan gledanja, da se možda inspiriraju pričom i sami nešto poduzmu, neku akciju poput 'roadtripa' u Istanbul.

- Ako ovaj projekt postigne konkretan uspjeh i vrati klince u kino na hrvatski film, onda je to njegova najveća vrijednost, a takav uspjeh bi, vjerujem, mogao inspirirati druge produkcijske kuće i autore da se okušaju u sličnim pothvatima - zaključio je Zdjelarević.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode