Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zijah: Nekad sam otac-idiot, a volio bih opet biti u pubertetu

None Foto: Andrej Kreutz

Glumac priča o predstavama, frustracijama i životu nomada. Kaže da njegova kći trenutno dokazuje da je pubertet opravdana prirodna pojava i da se on tome opire...

Sarajevski glumac Zijah Sokolović (61) surađuje s brojnim kazalištima po Europi, a i u Hrvatskoj uspješno igra u nekoliko već godinama rasprodanim predstavama poput hit monodrame 'Cabares, cabarei'... Živi na relaciji Beč-Ljubljana-Zagreb-Beograd-Sarajevo-Salzburg i kaže da je njegov dom tamo gdje mu je nostalgija. Dodaje da je bolje da živi u umjetnosti kao glumac-nomad nego kao centrirani građanin-nomad u strankama ili zaposleni nomad u izmišljenoj recesiji.

Ističe da njegova kći Hana Selena trenutačno dokazuje da je pubertet opravdana prirodna pojava i da se on opire toj činjenici jer je glup i pomalo ljubomoran.

- Volio bih da je i moj život jedan drugi pubertet. Kako gluma postoji i u realnom životu, ona je već, jedan umjetnik, a ja joj to, ponekad zabranjujem, jer sam idiot - zaključio je glumac.

>>> Cijeli intervjuu pročitajte u 24sataExpressu! 24sataExpress čitateljima daruje 24ExpressAUTO, najbolji magazin za aute

Komentari (12)
  • pa zar nitko nema nikakav komentar................

    2. 4. 2012,   20:08
  • Nije jedini koji prolazi muke puberteta naše djece.Osobno ne bih željela sebi taj dio života---ala je to bila zbunjujoza u glavi.

    3. 4. 2012,   07:56
  • Genijalan!!!!! Rasla sam uz "Nedeljni zabavnik" i sada sa odmakom od 100 godina (heh) mogu reći da možda nitko nije znao tako vješto furati taj "dječji film" i poistovjetiti se s klincima ko on.....A onda sam odrasla i pogledala 'Cabares, cabarei'...i ostala bez teksta :) Jedna od onih predstava o kojoj razmišljaš još danima poslije....ogroman trud, talent, ludost....genije !

    3. 4. 2012,   11:42