Obavijesti

Show

Komentari 37

Žive u sjećanju: Zvijezde koje su nas napustile u 2015. god.

Žive u sjećanju: Zvijezde koje su nas napustile u 2015. god.
23

Smrt Kemala Montena, a kasnije Arsena Dedića potresla je regiju. Svijet je plakao i za mladom kćeri Whitney Houston, a izgubili smo i legendarnog Christophera Leeja

VIDEO

Kemal Monteno (21. siječnja)

Legendarni sarajevski šansonjer preminuo je u 67. godini u zagrebačkoj bolnici Rebro. Tog dana je hitno hospitaliziran, a umro je od posljedica sepse.

Kemala su još 12. siječnja neki mediji proglasili mrtvim, što je njega zabavilo.

- Smijao sam se kao lud jer kažu da onaj kojega živog proglase mrtvim živi 100 godina, a meni je ovo treći put - rekao je tada. Tješio je prijatelje i govorio im da je živ i zdrav i da će sve biti u redu. Zadnje dane proveo je s obitelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Arsen Dedić, Kemalov najveći prijatelj, patio je zbog prerane Kemalove smrti te je tada rekao da su srodne duše.

VIDEO

Arsen Dedić (17. kolovoza)

Veliki kantautor ovaj svijet napustio je u bolnici KBC Zagreb u 78. godini života. Umro je od komplikacija uzrokovanih sepsom. Ranije je u Krapinskim Toplicama ugradio umjetni kuk, a upala koju je dobio najvjerojatnije je komplikacija nakon te operacije.

U bolnici je bio od 29. srpnja, a uz njega cijelo vrijeme su bili njegova supruga Gabi Novak, a podršku su mu neprestano davali i sin Matija, snaha Marina i unuka Lu.

Od Arsena oprostili su se gotovo svi iz javnog života, od političara do estradnjaka. Njegova smrt odjeknula je cijelom regijom, pa su ga mediji izvan Hrvatske nazivali 'utemeljiteljem šansone u Hrvatskoj' i 'najomiljenijim glazbenikom na tlu bivše Jugoslavije'.

VIDEO

Bobbi Kristina Brown (27. srpnja)

Iako nije bila poznata ni po čemu, osim po činjenici da je kći pokojne pjevačke zvijezde Whitney Houston, smrt Bobbi Kristine Brown šokirala je svijet i to ponajprije zbog okolnosti u kojima je umrla u 23. godini života. Bobbi je krajem siječnja pronađena u kadi svoje kuće u predgrađu Atlante. Bila je bez svijesti te je prevezena u bolnicu.

Kći Whitney Houston bila je u komi čak sedam mjeseci. Preminula je u hospiciju u koji je premještena sredinom lipnja. Zbog sumnjivih ozljeda na njenom tijelu, priča se da ju je problematičan dečko, Nick Gordon, pretukao i ostavio je u kadi, Gordon je nakon incidenta s njenog računa 'skinuo' 11.000 dolara.

Instagram

Leonard Nimoy (27. veljače)

Glumac najpoznatiji po ulozi Mr. Spocka u 'Zvjezdanim stazama' umro je u 84. godina zbog posljedica kronične opstruktivne bolesti pluća. Tri dana prije smrti završio je u bolnici jer mu se stanje pogoršalo. No, posljednje sate proveo je u vlastitom domu u Los Angelesu.

Nimoy je pet dana prije smrti na Twitteru napisao dirljivu poruku: 'Život je poput vrta. Savršeni trenuci se dogode, ali ne mogu se sačuvati, osim u sjećanju. Živite dugo i uspješno (' Live long and prosper ).'

PA/Pixsell

Vlada Divljan (5. ožujka)

Srpski glazbenik i bivši frontmen kultnog benda Idoli, preminuo je u bolnici u Beču u 57. godini. Divljanu je dvije godine prije smrti dijagnosticiran tumor potrbušnice, a hitno je hospitaliziran 30. siječnja zbog problema izazvanim upalom potrbušne maramice. U Beču je proveo zadnjih šest godina života sa suprugom Dinom i dvojicom sinova Stevanom i Pavlom.

U posljednjem intervjuu kojeg je dao iz bolničkog kreveta, Divljan se istaknuo da život ima i lijepe strane.

- Mislim da ovaj optimizam o kome pričate dolazi do izražaja i zato što se rock autori danas uglavnom bave “mračnijim” temama, što je razumljivo s obzirom na to kakva su vremena, ali ne smijemo zaboraviti da život ima i lijepe strane - rekao je tada Divljan.

Grgur Žućko/Pixsell

Wes Craven (31. kolovoza)

Legendarni majstor horora, redatelj Wes Craven, izgubio je bitku s tumorom na mozgu u 77. godini. Vijest o njegovoj smrti prva je objavila njegova obitelj. Umro je u svom domu u Los Angelesu. U trenutku smrti, s njim su bila djeca Jonathan i Jessica te treća mu supruga, producentica Iya Labunku.

Wes Craven je definirao žanr horora sa svojom dugogodišnjom franšizom 'Strava u ulici brijestova' te kasnije s filmovima 'Vrisak'. Kao majstor strave predstavio se 1972. godine, filmom 'Posljednja kuća nalijevo'. Iako je pričom o osveti šokirao svijet, njegov film bio je veliki uspjeh na kino blagajnama. Njegov horor iz 1977. filmom 'Brda imaju oči', danas ima kultni status.

Michael Germana/Press Association/PIXSELL

Krunoslav Cigoj (27. kolovoza)

Legendarni hrvatski tenor, ali i uspješan operni i operetni redatelj, umro je u svom domu u Zagrebu, nakon vrlo duge bolesti s kojom se borio više od tri desetljeća. Imao je 66 godina.

- Sve je počelo prije 26 godina kad sam u Bremenu imao predstavu. Poslije sam otišao na večeru kod prijatelja, koji je liječnik. Njegova supruga primijetila je da imam kvržicu na vratu - ispričao je Cigoj 2010. godine. Pjevaču je odmah prepisana kemoterapija, pomoću koje je osam puta pobijedio zloćudnu bolest.

PIXSELL


B.B. King (14. svibnja)

Legendarni američki blues glazbenik B.B. King preminuo je u 90. godini u svom domu u Las Vegasu. Glazbenik je početkom travnja bio smješten u bolnicu zbog dehidracije koju je izazvao dijabetes od kojeg boluje više od 20 godina. Nedugo nakon toga, ponovno je hospitaliziran zbog dehidracije i blažeg srčanog udara. Zbog bolesti je otkazao i svoju posljednju turneju.

Za svoju glazbu dobio je 14 nagrada Grammy, uključujući i onu za životno djelo 1987. godine. Gostovao je i u nizu televizijskih serije, poput 'Bračne vode' i 'Princ iz Bel Aira', a pojavio se i kao pjevač i gitarist sastava Louisana Gator Boys u filmu 'Blues Brothers 2000'.

Kćeri slavnog glazbenika optužile su njegovu odvjetnicu i asistenta da su ga otrovali tabletama, no odvjetnik koji skrbi o njegovoj ostavštini kaže da su optužbe besmislene.

VIDEO

Ian 'Lemmy' Kilmister (28. prosinca)

Vođa britanske heavy metal skupine Motörhead umro je u 70. godini nedugo nakon što mu je dijagnosticiran agresivni oblik raka. Legendarnom rockeru, pjevaču i basistu skupine, smrtonosna bolest je otkrivena samo tri dana ranije.

Smatrali su ga jednim od pionira heavy metala, premda je uvijek tvrdio da je Motörhead rock skupina. Smatran je i inovatorom i među rock glazbenicima uživao je veliko poštovanje.

Živio je u Los Angelesu i bio kontroverzan zbog svoje zbirke nacističkih memorabilija. Svirao je u skupini Hawkind prije nego je sredinom 1970-ih osnovao Motörhead.

VIDEO


Percy Sledge (14. travnja)

Američki r&b; i soul velikan preminuo je u utorak u 74. godini u svom domu u Louisiani. Dugo se borio s rakom. Vijest o njegovoj smrti prvi je potvrdio njegov dugogodišnji prijatelj David Johnson.

Najveći uspjeh zabilježio je sredinom 60-ih i ranih 70-ih godina prošlog stoljeća, a ostao je poznat po iznimno emotivnom glazbenom izričaju. Najviše će ostati zapamćen po hitu 'When A Man Loves a Woman', singlu iz 1966. godine.

Rođen je u Alabami 1941. godine, gdje je na poljima radio teške fizičke poslove, dok nije dobio posao u bolnici čime se uzdržavao do uzleta glazbene karijere. Ušao je u Rock and Roll Hall of Fame 2005. godine.

VIDEO


Errol Brown (6. svibnja)

Frontman britanskog soul benda 'Hot Chocolate' preminuo je u 72. godini od raka jetre. Umro je u svom domu na Bahamima. Najpoznatiji je po hitovima 'You Sexy Thing' i 'It Started With A Kiss'.

Njegov menadžer, Phil Dale koji je ujedno bio i pjevačev bliski prijatelj, kazao je kako nikad nije ušao u njegovu kuću, auto ili hotelsku sobu, a da nije svirala glazba. Uvijek ju je slušao i prije koncerta u garderobi.

Brown i 'Hot Chocolate' proslavili su se 70-ih godina, a poznati su po hitovima 'You Sexy Thing', 'Love Is Life', 'Emma', 'You Could Have Been a Lady' i 'I Believe in Love'.

Kraljica Elizabeta II. odlikovala je Errola ordenom Člana Britanskog carstva za izniman doprinos popularnoj glazbi 2003. godine.

VIDEO


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...