Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Živi mrtvaci': Napokon smo dobili uzbuđenje i neizvjesnost

None Foto: Adria.ign.com

Morali smo čekati gotovo cijelu epizodu da se radnja napokon ubaci u višu brzinu, no odvažna misija na koju su se likovi upustili je upravo ono što je ovoj seriji trebalo

'Živi mrtvaci' su nas nakon gotovo mjesec dana solidne, ali krajnje predvidljive televizije napokon prenuli iz sna te nam s epizodom "The Other Side" servirali nešto uzbuđenja i neizvjesnosti.

Da, morali smo čekati gotovo cijelu epizodu da se radnja napokon ubaci u višu brzinu, no odvažna i vjerojatno samoubilačka misija na koju su se Sasha i Rosita upustile je upravo ono što je ovoj seriji trebalo nakon niza krajnje polaganih i uglavnom generičkih epizoda. Nažalost, serija nas je u svojoj dobroj staroj maniri i ovoga puta ostavila da visimo s obzirom na to da je po ne znamo koji put u zadnjih sedam godina upotrijebljen prilično navučeni cliffhanger koji je ubio sav prijeko potrebni momentum koji je epizoda izgradila.

Većinu epizode smo proveli u Hilltopu, vjerojatno najdosadnijoj zajednici s kojom se ove sezone bavimo, a svjedočili smo još jednoj posjeti Simonovih Saviorsa te novom dokazu da je Gregory vrlo podmukao lik. Zakulisne zavrzlame u Hilltopu su sve samo ne zanimljive, no barem su omogućile Darylu da se ispriča Maggie.

Gotovo je nevjerojatno koliko se dugo 'Živi mrtvaci' već bave Hilltopom, a da nam zaista otkriva malo od ove lokacije. Jedina dva lika koje zaista poznajemo iz ove zajednice su Jesus i Gregory, a sva ostala prepoznatljiva imena su stigla u Hilltop iz Alexandrije. Kada je radnja već usporena i nezanimljiva, čovjek bi očekivao da će se serija barem malo baviti nekakvom izgradnjom svijeta i prezentacijom likova, no to se jednostavno ne događa. Upravo zbog toga nas zaista nije briga hoće li hrpa stranaca stati na stranu Maggie ili Gregoryja, no scenaristi se očigledno ne slažu s nama.

S druge strane smo se bavili Rositom i Sashom, dvije žene koje su do sada uglavnom definirale njihove muške polovice kako je Sasha prvo tugovala za Bobom, pa Tyreeseom te Abrahamom, dok je Rosita tek ove sezone počela ostavljati dojam donekle razvijenog lika, a ne prečesto korištenog statista. Dakle, bilo je zanimljivo vidjeti kako se njih dvije sada nose sa svijetom i vlastitim ciljevima bez pretjeranog zamaranja s drugim likovima.

Ostatak recenzije pročitajte na IGN Adriji.

Tema: FILM

Komentari (2)
  • Cisto sumljam da ce Sasha uspjet u namjeri...ali Neganovi dani su odbrojani

    21. 3. 2017,   15:22