Obavijesti

Show

Komentari 9

Život u festivalskom kampu: 'Ma baš te briga gdje spavaš'

Život u festivalskom kampu: 'Ma baš te briga gdje spavaš'
12

U turističkoj zemlji poput Hrvatske te na početku ljeta bilo je samo pitanje vremena kad će nam gosti, uz festivale na moru, početi stizati i u metropolu. Očekivano, i ovdje je dojam da su to najvećim dijelom Englezi

VIDEO

Veseli, uglavnom oskudno odjeveni, a nerijetko i pocrvenjeli od sunca. Kampere uglavnom nije teško prepoznati, a čini se da ih je na Jarunu svake godine sve više tijekom INmusic festivala.

U turističkoj zemlji poput Hrvatske te na početku ljeta bilo je samo pitanje vremena kad će nam gosti, uz festivale na moru, početi stizati i u metropolu. Očekivano, i ovdje je dojam da su to najvećim dijelom Englezi. Uostalom, po cijeloj našoj obali postoje festivali iza kojih stoji britanska logistika, a mi im “samo” iznajmljujemo sunce, more i infrastrukturu.

Zagreb: Atmosfera 2. večeri INmusic Festivala

- Je**no obožavam Hrvatsku. Osim u nogometu, ali inače vas baš volim - priča mi Kieran (27) prije nastupa folk-punk kantautora i sunarodnjaka Franka Turnera. S društvom je na INmusicu drugi put, ali ljeti je u Hrvatskoj i puno češće. Mladim Britancima naša je zemlja kao svojevrsno apsolventsko ili maturalno putovanje. Svi idu i svi se moraju dobro zabaviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Zagreb: Prvi posjetitelji INmusic Festivala već su se smjestili i uživaju u odmoru na Jarunu

- Bio sam u Dubrovniku, u Gardenu (Tisno, op.a. ), u Istri prošle godine na nekim festivalima... Više volimo vaše more, ali sviđa nam se i ovdje. Kamp je u redu. Bio sam u lošijim kampovima, ali i boljima. Smještaj nam ionako nije previše važan, samo dobra atmosfera i ekipa. Hrvatska je jako popularna kod nas i puno mojih prijatelja dolazi ljeti - govori mi dobro raspoloženi mladić, dok po još blatnjavom jarunskom tlu gazi u bijelim tenisicama. “Oprat će se”, tješim ga, ali sumnjam da previše mari. Ove godine primijetili smo i veći broj Iraca. Osim što su u pravilu glasni i dobroćudni, često nose obilježja, pa ih je zaista teško “promašiti”. S jednom takvom ekipom popričao sam na šanku, gdje su se natjecali tko će točnije (i glasnije!) izgovoriti ime jednog hrvatskog žestokog pića koje im se očito uvuklo pod kožu nakon prvog dana.

Zagreb: Nastup  Frank Turner & The sleeping souls na 2. večeri INmusic Festivala

Presudio sam da je za nijansu manje pogrešan bio izvjesni Rob te sam time zaradio prijatelja za cijeli život, ako mu je vjerovati. Veseli Irci također su u kampu, a dio ekipe fanatično prati dablinski bend Fontaines D.C., koji su svojim nastupom oduševili publiku prve večeri.

- Poslije INmusica idemo u Zadar pa u Split. Ovdje je vrlo vruće, je li na moru još viša temperatura? O moj Bože, umrijet ćemo tamo - poluozbiljno je konstatirao jedan iz društva. Koliko saznajem, sva najveća imena festivala, poput headlinera The Cure, Suede i Foals, već su više puta gledali uživo, što i ne čudi s obzirom na to da se radi o britanskim bendovima, pa, tvrde, nisu došli zbog glazbe nego im je ovo usputna postaja prije mora.

INmusic je u znaku britanskih rokera, legendarnih The Cure
INmusic je u znaku britanskih rokera, legendarnih The Cure

- Kakav je život u kampu? Pa gledaj, vruće je. Je**no je vruće, ali vjerojatno bi bilo i gore da padne kiša. Srećom, hrana je OK jer mi ne znamo ništa i nismo se pripremili - pričaju mi, a cijene pića i hrane su im zadovoljavajuće. Ako ste bar jednom sjeli u neki pub u Velikoj Britaniji ili Irskoj te naručili pivo, jasno vam je i zašto. Inače, najjeftinije pivo na INmusic festivalu košta 26 kn, a za kakav burger ili kebab morat ćete izdvojiti više od 30 kn.

Zanimljivo, nerijetko su najveći redovi za hranu ispred vegetarijanskih, veganskih i egzotičnih kuhinja, a tamo ćete u najvećem broju zateći inozemne goste.

Zagreb: Nastup  Frank Turner & The sleeping souls na 2. večeri INmusic Festivala

- Kamp je dosta dobar i jeftin, što je važno. Imamo problema s Wi-Fijem, ali snalazimo se. Čak smo se i okupali u jezeru. Super je što se možeš rashladiti. Veliki plus u odnosu na druge ljetne festivale koji nisu na moru - dodaju Irci za kraj.

 

NAJBOLJI HOROSKOPSKI PAROVI: Ovi znakovi si savršeno pašu u vezi

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac