Obavijesti

Show

Komentari 84

Životinjsko carstvo s poznatim imenom: Svi smo mi Severina

Životinjsko carstvo s poznatim imenom: Svi smo mi Severina
4

VAŽNO JE ZVATI SE... Magare s Biokova, štene spašeno s divljeg deponija u Slavoniji i zlatna ribica iz Beograda dobili su ime po popularnoj splitskoj pjevačici

VIDEO

Na svijetu nema bolje magarice od Seve. Da se maziti, prilazi ljudima, pametnija je i simpatičnija od druge dvije cimerice s kojima živi, ima divnu crnu grivu i, za razliku od prijateljica, ona se jedina dere i reve, kao da pjeva, kažu u Parku prirode Biokovo.

Magarica, koja je dobila ime po pjevačici Severini (43), u Park je došla iz Šestanovca kao dio projekta za održiv razvoj pograničnih područja kroz očuvanje hrvatskih autohtonih pasmina i otvaranje genskih centara u Buhovu i na Biokovu.

SEVE NIJE TVRDOGLAVA

Seve je atrakcija među svim turistima kojima je njezino ime simpatično i smiješno. Splićankina životinjska imenjakinja najstarija je od tri magarice. Srednju su u Parku nazvali Goge, a njezino mladunče Mala. Goge je dobila ime po Gordani Buzov (35), bivšoj Playboyevoj zečici i pjevačici amaterki. Prava Goge više se proslavila bujnim dekolteom nego pjevanjem, a magarica joj je postala imenjakinja jer je i sama nabujala otkad doji kćer Malu. 

VOLI JABUKE I ŠEĆER

Da tvrdnja “tvrdoglav si kao mazga” nije uvijek istinita, dokazuje upravo Seve. Magareća zvijezda zna se prilagoditi ljudima i ne tjera po svome, a nije izbirljiva i hirovita ni kad je hrana u pitanju.

- Jede sve što nađe, voli čičak, mrkvu, jabuku, a luda je za kockama šećera - rekao nam je Slavo Jakša (31), stručni savjetnik, edukator i informator u Parku prirode Biokovo.

Osim na jugu, Seve ima životinjsku imenjakinju i u Slavoniji. Bijelo-crno štene volonteri osječkog azila našli su na divljem odlagalištu u Nemetinu.

- Davno nam je ponestalo tipičnih psećih imena pa smo malenu nazvali Seve - kažu volonteri. Mala Severina se razboljela jer je bila pothranjena pa ju je volonterka uzela na privremeno čuvanje, a nedavno je sretno udomljena u Donjoj Motičini. Nova vlasnica Tihana (21) kaže da nikad nije imala živahnije štene.

- Naša Severina sad ima nekoliko imena. Nekad je od milja zovem Mala, mama je zove Luizijana, a tata Zdravka - smije se Tihana. Kujicu Severinu imala je i TV voditeljica Mirna Berend (49).

- Severinina ‘Dalmatinka’ tad je bila najveći hit i tako je moj pas dobio ime Seve - rekla je Berend.

USPOMENA NA BIVŠU

I Milan Popović (49), srpski kralj bakra, ima zlatnu ribicu kojoj je dao ime po bivšoj partnerici s kojom je dobio sinčića Aleksandra (3).     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu