Obavijesti

Show

Komentari 14

Životna ispovijest: Bivši muž je htio Joan Collins prodati šeiku

Životna ispovijest: Bivši muž je htio Joan Collins prodati šeiku
10

Prvi suprug Joan Collins, Maxwell Reed, nudio ju je arapskom bogatašu za 20.000 dolara. Zbog njega je pobjegla iz Engleske u Rim, ali zli muž ju je ipak našao

VIDEO

Bila sam mu zlatna koka. Uzimao mi je sav novac koji sam zaradila i prijetio da će mi izrezati lijepo lice ako ga ikad ostavim, rekla je Joan Collins (80) o prvome mužu.

Britanska glumica i kolumnistica, koja je ovaj tjedan proslavila 80. rođendan, progovorila je o detaljima burnog ljubavnog života. Joan Collins u 14 godina starijega glumca Maxwella Reeda zaljubila se s 18 godina. S njim je izgubila nevinost, zbog čega su je roditelji natjerali na brak.

- Pakao je počeo na medenome mjesecu u Cannesu. Tretirao me je kao robinju. Morala sam mu bojiti kosu u crno i trpiti vrijeđanja. Godinu dana poslije vjenčanja htio me je prodati šeiku za 20.000 dolara. Pobjegla sam roditeljima – rekla je Joan.

Bojala se tražiti rastavu pa je preklinjala agente da joj nađu posao što dalje od Londona. Poslali su je u Rim, ali Maxwell je došao za njom.

- Kad je shvatio da braku nema spasa, zahtijevao je da mu dam sav novac i vratim nakit koji mi je kupio. Dala sam mu sve, samo da me pusti na miru – kaže glumica.

Brakorazvodna parnica trajala je čak tri godine i stajala je 10.000 dolara. 
Reed, koji je umro 1974., prije smrti žalio se britanskim medijima da živi u siromaštvu, dok Joan, koju je otkrio i pretvorio u zvijezdu, ne zna što bi s novcem. Brakovi s pokojnim glumcima Anthonyjem Newleyem i producentom Ronom Kassom, s kojima je dobila troje djece, bili su, kaže, relativno sretni, dok joj je četvrti suprug Peter Holm (65) bio pogreška.

Švedski pjevač postao joj je menadžer. Otpustio je njezine suradnike kako bi je mogao kontrolirati i posvađao s obitelji.

- Shvatila sam da se moram rastati kad sam zbog problema sa srcem završila u bolnici. U tajnosti sam unajmila odvjetnika, a njega je policija istjerala iz moje kuće u L.A.-u – kaže Joan. 


Rastali su se 1986., a Holm dobio je samo 80.000 dolara jer je imovinu zaštitila predbračnim ugovorom.

Bila sam toliko lijepo dijete s porculanskim tenom i velikim očima da je majka na dječji krevetić i kolica stavljala naljepnice s natpisom ‘nemojte je nipošto dirati i ljubiti’, kaže Joan Collins.

Dečki su je, dodaje, počeli opsjedati već u osnovnoj školi, ali odbijala ih je jer je bila previše zaokupljena maštanjem o karijeri u Hollywoodu. Britanska glumica slala je pisma plesaču Geneu Kellyju, s kojim je poslije radila. Pisala je i Marilyn Monroe. Ona ju je prva upozorila na pohotne redatelje i producente koji koriste audicije kako bi mlade i neiskusne djevojke odveli u krevet te ih iskoristili.

- Kad sam došla u Los Angeles, nisam znala nikoga. Na sve sam načine pokušavala privući pažnju. Vozila sam se gradom u ružičastom Thunderbirdu i usred ljeta nosila upadljivo činčilino krzno. Amerikanci su mislili da sam luda – smije se Joan.

Ubrzo ju je primijetio zavodnik Frank Sinatra. Opsjedao ju je pozivima, nudio joj svoje privatne zrakoplove, ali od romanse nije bilo ništa jer ga je Joan odbila zvati pravim imenom Francis, a to ga je naljutilo. Flertovala je i s glumcem Bingom Crosbyjem.

- Brzo sam ga ostavila. Previše je pušio i osjećala sam se kao da ljubim pepeljaru - kaže Britanka.

Joan je, kaže, oduvijek padala na kolege. Tako je poslije rastave od prvog supruga Maxwella Reeda zavela Sydneya, sina Charlieja Chaplina. Njega je zatim ostavila zbog sina šefa studija MGM, plejboja Arthura Loewa. 


- On je bio jedan od rijetkih muškaraca koji je znao slušati ženu. Kako bih upoznala samu sebe, nagovorio me je da tri puta na tjedan idem na psihoterapiju. To mi je pomoglo - kaže Collins.

Karijera joj je krenula uzlaznom putanjom kad je 1955. godine prihvatila ulogu u filmu “The Girl in the Red Velvet Swing” koju je isprva odbila Marilyn Monroe. Muškarci su se, kaže Collins, počeli doslovno lijepiti na nju. 
Tada je zavela 19-godišnjeg Dennisa Hoppera, a ljubila je i Jamesa Deana, Georgea Hamiltona i Harryja Belafontea. Ipak, od holivudskih zavodnika čak dvaput je odbila seks s Richardom Burtonom, s čijom je suprugom Elizabeth Taylor poslije postala prijateljica. Zbog ljepote oduvijek je imala problema s ljubomornim kolegicama.

Pokojna Bette Davis, s kojom je glumila u filmu “The Virgin Queen”, namjerno ju je udarila u glavu dok su snimale zajedničku scenu. Joan kaže da se nikad nije opterećivala ljepotom, ali smatra da je i danas lijepa jer ima tinejdžerski duh. Pola stoljeća proslavila je pozirajući za Playboy. Za fotografije je dobila 500.000 dolara.

- Napadali su me dušebrižnici. Valjda sam im bila stara i ofucana. Da danas isto napravi Madonna, svi bi joj pljeskali – zaključila je Joan.


Unatoč godinama, Collins i dalje snima televizijske serije i reklame, a piše i novu knjigu. Zadnju reklamu snimila je prošle godine za čokoladicu u kojoj glumi razmaženu holivudsku divu. 


- Kad me netko pita mislim li otići u mirovinu, povraća mi se. Što znači mirovina? Sjediti i cijele dane gledati televiziju. Ja živim svoj život - govori Joan.

Chaplinov sin bio joj je ljubavnik

Rastavši se od Reeda, Joan je zavela Sydneya Chaplina. Ostavila ga je zbog sina šefa studija MGM Arthura Loewa. Fatalnog Richarda Burtona odbila je dvaput, a zavela je 18-godišnjeg Dennisa Hoppera. Ljubila je i Jamesa Deana, Georgea Hamiltona, Ryana O’Neila te Harryja Belafontea.

Linda i ja se nikad nismo podnosile

Obožavatelji je najviše pamte kao zločestu Alexis Colby Carrington iz “Dinastije”. Za ulogu u jednoj od najpopularnijih američkih sapunica svih vremena zarađivala je 685.000 kuna po epizodi. Joan je u seriji počela glumiti tek u drugoj sezoni nakon što ju je pokojni producent Aaron Spelling uspio nagovoriti da je uloga zlice idealna za nju. Dolaskom Joan gledanost je rapidno rasla pa je “Dinastija” ubrzo postala najgledanija američka serija. Za ulogu Alexis Colby Carrington Joan je od 1982. do 1987. bila nominirana za Zlatni globus, a taj kipić za najbolju glumicu u dramskim serijama dobila je samo 1983. godine.

Na dodjeli u L.A.-u zahvalila se Sophiji Loren, koja je bila prvi Spellingov izbor za ulogu negativke, zato što je tu ulogu odbila. Da je prgava i hirovita, Joan je pokazala i na setu. Collins nije samo u seriji mrzila Krystle, suprugu bivšeg filmskog muža Blakea Carringtona, nego Lindu Evans ni privatno nije podnosila. S Amerikankom se stalno svađala, a nekoliko puta su se umalo i potukle pa su ih kolege razdvajale. Znajući za njihovu netrpeljivost, ekipa sa seta nikad ih nije ostavljala nasamo. Nakon što je peta sezona serije potukla sve rekorde gledanosti i pretekla konkurentski “Dallas”, Joan je zaprijetila otkazom ako joj ne povise plaću. Kako bi joj udovoljili, producenti su joj povisili plaću na 685.000 kuna po epizodi.

U posljednjoj, devetoj sezoni 1989., pojavila se u samo 13 od 22 epizode jer je više nisu mogli plaćati, a i serija je gubila na gledanosti. 
Linda i Joan nikad se nisu pomirile, a 2007. glumile su u predstavi “Legends”. Da se ne trpe, pokazale su na svjetskoj turneji kad je ljutita Linda gurnula Joan niz stepenice, zbog čega je pet tjedana išla na terapije.


- Nisam bila sretna kad sam saznala da ćemo zajedno glumiti jer me Linda nikad nije voljela. Pa na setu ‘Dinastije’ jedva smo razgovarale, a moram priznati i da nije neka glumica - rekla je Joan Collins prije premijere predstave.

Muž joj je dvije godine mlađi od njene kćeri Tare

Na turneji predstave “Ljubavna pisma” 2001. upoznala je Percyja Gibsona (48). Vjenčali su se 2002. u Londonu. Prije četiri godine s producentom, koji je dvije godine mlađi od njezine kćeri Tare, obnovila je zavjete. Tek je s njim, kaže, napokon sretna. 

Joanine mudrosti

O braku s 32 godine mlađim muškarcem: Ako umre prije mene, tako je, kako je. Sranja se događaju.

O dlakavim frajerima: Nemam ništa protiv. Plavi ili crni, sve ih volim, ali od riđih dlaka na prsima bježim kao vrag od tamjana.

O nešminkanju žena: Ako želite izgledati 
kao Drakuline bake, samo naprijed.

O muškarcima i seksu: Oni s godinama izgube seksualni apetit. Žene puno više misle o seksu od frajera.

O pjevačici Adele:
 Ima fenomenalan glas, ali hitno joj treba novi frizer. Ono gnijezdo na glavi je očaj i modni promašaj.

O najglupljim pitanjima:
 Mrzim kad me pitaju nosim li perike i jesam li išta operirala na sebi. Ne i ne!

O mlađim generacijama:
 Ne znaju čitati ni pravilno pisati. Nemaju manire i ne znaju kako zaraditi za život.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...
Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu