Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zmaj palio Dubrovnik: Gorjeli crkva sv. Vlaha i cijeli Stradun

None Foto: screenshot/HBO 7

Na internetu ne prestaju reakcije na jučerašnju epizodu 'Igre prijestolja', u kojoj je 'Majka zmajeva' izgubila razum te odlučila spaliti cijeli grad. Te scene snimane su u Dubrovniku, čije su građevine i ulice izgorjele...

'Igra prijestolja' bliži se završetku pa gledatelji s nestrpljenjem čekaju posljednju epizodu kultne serije. U jučerašnjoj petoj epizodi osme sezone nije nedostajalo akcijskih scena, od mačevanja do riganja vatre.

Ukoliko niste gledali epizodu, predlažemo vam da preskočite čitanje jer ima spoilera...

Foto: screenshot/HBO

Većina tih scena mogla se izbjeći nakon što su se ratnici Grudobrana predali kada su vidjeli da nemaju šanse protiv 'Majke zmajeva' i njezine vojske.

JOŠ JEDAN GAF U NIZU Nova greška u Igri Prijestolja: Liku 'narasla' odsječena šaka

Iako je Daenerys na početku epizode obećala da će obustaviti napad ako se protivnici predaju, ipak to nije napravila. Odjednom je izgubila razum te je jašući zmaja spaljivala sve redom, uključujući i nevine građane kao što su žene i djeca.

Foto: screenshot/HBO

Fanove je posebno razljutilo to što je 'Majka zmajeva' spalila cijeli grad u koji je došla kako bi njime vladala. 

Foto: screenshot/HBO

Scene pete epizode snimane su u Dubrovniku koji je 'izgorio' do neprepoznatljivosti. Vatru nisu izbjegli Stradun, Crkva sv. Vlaha, kao ni brojne uske uličice u samom centru grada.

Foto: screenshot/HBO

Zmaj se 'okomio' i na dubrovačke gradske zidine pa su 'gorjele' tvrđave Minčeta i Lovrijenac.

Foto: screenshot/HBO

Inače, u petoj epizodi umrlo je više ključnih likova, stoga se smanjio broj onih koji bi mogli zasjesti na najpoželjnije i najkrvavije prijestolje svih vremena.

POGLEDAJTE VIDEO:

ROĐENJE SINA GA JE DOKRAJČILO? Meghan sad mora biti jaka, Harry se slomio

Tema: FILM

Komentari (74)
  • Nemoguce je da ne vidite spoiler u vasem naslovu.... Pa dolje nepotrebno upozoravate da ima spoilera... Sj.... Li ste one sto nisu gledali jos

    14. 5. 2019,   13:08
  • Uništili su cijelu priču, svaka epizoda zasebno nije loša, ali ukupna priča u kojoj oni 7 sezona predstavljaju white walkere kao toliku veliku prijetnju i onda ih se riješe u jednoj epizodi, a da zapravmo ni ne znamo tko je Night King i kakvi su mu zapravo pravi motivi, onda u 4. Daenerys ne može ništa Euronu koji s broda svaki put pogodi zmaja, a onda iduću epizodu joj s jednim zmajem ne mogu ništa, a imaju 100 onih strijela i ona gubi razum što je očekivano, ali preubrzano jer ona praktički u 3 epizode od one koja želi sve osloboditi postane ona koja sve spali

    14. 5. 2019,   13:41
  • Koliko su god dobre bile dosadasnje sezone toliko je 8.sezona losa

    14. 5. 2019,   12:55