Obavijesti

Show

Komentari 18

Zovko je glumio s Lambašom: Oboje su stradali u prometnoj

Zovko je glumio s Lambašom: Oboje su stradali u prometnoj
12

Josip je glumio u filmu ‘Vjerujem u anđele’ redatelja Nikše Svilićića, a glavne uloge imali su preminula Dolores Lambaš te njegov prijatelj Vedran Mlikota. Glazbu je radio pokojni Oliver Dragojević

VIDEO

Hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac Josip Zovko poginuo je u srijedu u prometnoj nesreći u 49. godini života. Dva auta imotskih registracija sudarila su se oko 15 sati u mjestu Grudsko Vrilo na magistralnom putu Grude-Gorica.

Svojoj glumačkoj karijeri pripisao je i ulogu u filmu ‘Vjerujem u anđele’ redatelja Nikše Svilićića (48) koji još uvijek ne vjeruje da se prometna nesreća stvarno dogodila. 

Pokretanje videa...

01:24

- Josip bi uvijek dodao začin u svoju glumu. Dao bi sugestiju kako da uloga bude bolja. Uvijek se krasno uživio u lik koji je igrao. Pamtim i da je bio jako korektan u dolascima na snimanje i u odlascima, što je jako bitno. Izvanredno je znao odigrati malu rolu koju netko od glumaca možda ne bi ni prihvatio. On bi i takve igrao s užitkom - ispričao je Nikša kojemu je vrlo teško.

POGLEDAJTE VIDEO:

Jedna od glavnih uloga u filmu pripala je preminuloj Dolores Lambaša koja je izgubila život na isti način kao i njezin kolega Josip Zovko. 

- Bila je sjajna glumica, imala je još puno ispred sebe. Neshvatljivo mi je to što se događa - iznenađen je Nikša. Dolores preminula je krajem listopada 2013. godine ostavivši cijelu glumačku scenu u šoku. U Sviličićevom prvijencu glumio je i Josipov prijatelj Vedran Mlikota (49) koji je, kao i mnogi kolege, zatečen.

- Ne znam što bih vam rekao. Svi smo u velikom šoku. Za Josipa me vežu najljepši počeci, skupa smo počeli snimati prve hrvatske serije i filmove. Izgubio sam svog velikog frenda, svog prijatelja. Razumjeli smo se u svemu. Njegov odlazak velika je tragedija za sve nas - prisjetio se Mlikota.

Osim u filmovima, Josip je glumio i u serijama i kazalištu. Na televizijskim ekranima gledatelji ga pamte po ulogama u ‘Naši i vaši’ i ‘Bitange i princeze’, a od predstava najznačajnija mu je zasigurno ‘Bijelo’ Dubravka Mihanovića iz 1998. godine. Tada je utjelovio Malog i osvojio nagradu Veljko Maričić na međunarodnom Festivalu malih scena.

S Mustafom Nadarevićem (75) surađivao je u predstavi ‘Smrt trgovačkog putnika’, a igrao je i u Brešanovoj ‘Svečanoj večeri u pogrebnom poduzeću’ i ‘Osmom povjereniku’ Renata Baretića. Još početkom devedesetih postao je član HNK Split, a za života ostvario je više od pedeset predstava tamo.  

- Josip je bio umjetnik koji je svakoj ulozi  bio posvećen. Opravdavao je frazu da nema male i velike uloge. Njegova pojava bila je snažna. Bio je jako dobar prijatelj i sve nas je ovo pogodilo - rekli su Zovkovi prijatelji i kolege iz splitskog HNK-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem
MA KAKVE ŠTIKLE!

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem

Mlada regionalna zvijezda Aleksandra Prijovć izula je štikle i bosa zaplesala s trubačem, a publiku je iznenadila i posebnom pjesmom

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom