Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zvijezda reklame: Zbog spota me sada prijatelji zovu Andrija

None Foto: promo

Diplomirani učitelj Dario iz Zagreba vodi sportsku akademiju za djecu, a za CafeTV otkriva kako mu je bilo na snimanjima TV reklama s glazbenikom Milom Hrnićem

Svi znaju simpatičnog Andriju koji na reklamama voli ići u banku. On voli miris, zvuk i šaltere te institucije. Andrija je Zagrepčanin Dario Polančec (37). 

- Na castinge za reklame idem još od studentskih dana. To mi je honorarni posao i s godinama sam skupio već podosta kontakata - kaže Dario. Po struci diplomirani učitelj razredne nastave, privatno vodi sportsku akademiju za djecu. Sa suprugom Ivom (30) u braku je od 2016., a imaju sina Franka (2).

Foto: Denis Lončar/privatni album Dario je sa suprugom Ivom u vezi više od pet godina

- Lik Andrije utjelovio sam bez teškoća jer sam po prirodi otvorena osoba. Nemam kočnica i ništa mi nije neugodno. Na sve gledam kao na zabavu - kaže Zagrepčanin. Uz njega se u reklamama pojavljuje i pjevač Milo Hrnić (67). Legendarni Dubrovčanin je zbog reklama ponovno u žiži javnosti. Hrnić je pokazao da i dalje njeguje svoj prepoznatljivi stil s dugim brkovima i raskopčanim košuljama kao nekad kad je žario i palio.

Foto: promo Dario s pjevačem Milom Hrnićem na jednorogu u reklam

- S Milom je genijalno raditi. Jako je zabavan i vrlo opušten pa je ugodna atmosfera na setu - kaže Dario. Dodaje kako je pjevač najčešće zaslužan za podizanje dobrog raspoloženja, a nije mu bio problem snimati što god bi producenti zamislili. Tako glazbenik u reklami jaše s Andrijom jednoroga, snima reklamu sjedeći na kugli za rušenje, poput američke pjevačice Miley Cyrus, bavi se japanskom tehnikom mačevanja, sudjeluje na probi pankerskog benda... 

- Svaku smo reklamu za banku uspjeli snimiti u samo jednom danu. Bilo je tu smijeha i ponavljanja po 10 do 15 puta, ali na kraju bismo sve uspješno priveli kraju - kaže Polančec. Do sada je snimio više od 15 reklama, a pojavio se i u francusko-njemačko-češkoj seriji 'Borgia', koju je snimao u Istri.

Foto: promo Dvojac je snimao i probu punk koncerta

- Prepoznaju me ljudi na cesti. Neki ne baš odmah jer uživo nemam izraz lica kao na reklamama. Tamo izgledam poput karikature - smije se diplomirani učitelj. Zbog lika Andrije, koji se svakodnevno “vrti” na malim ekranima, neki od prijatelja su ga tako prozvali.

- Kad sretnem ljude koje nisam dugo vidio, zovu me Andrija, ali meni to ne smeta - kaže Dario. Hrnić mu je na snimanjima obećao da će ga zvati pravim imenom, a svejedno se i njemu omakne onaj poznati uzvik: “Andrija moj!”. Zagrepčanin bi volio snimati reklame i s glumcima Reneom Bitorajcem (44), Goranom Bogdanom (36) i Goranom Navojcem (46).

Foto: promo Zagrepčanin ‘na porođaju’ koji ga je dobro nasmijao na setu

- Super mi je njihova reklama za pivo. Gušt bi mi bilo s njima snimati jer je također stalno zezancija na setu - kaže Polančec.

U budućnosti planira i dalje odlaziti na audicije za reklame, a zanima ga i gluma.

- Vidjet ćemo gdje će me put odvesti. Volim glumu još od malih nogu, a ići ću i na audicije za televizijske voditelje - zaključuje Dario.

Komentari (10)
  • Ooooondrija mooj.

    7. 3. 2017,   21:08
  • Ostat ces ti Andrija za citav zivot..

    7. 3. 2017,   21:14
  • Ajme ovog Mileta.... Uh ide mi vise na zivce od cijele postave adza od 90 na ovamo

    7. 3. 2017,   21:11