Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Zvjezdane staze': Na snimanju 'Spock' nije bio nimalo logičan

None Foto: AFP 3

Velikom broju onih koji pomisle na logiku prvo na um padne legendarni Mr. Spock iz 'Zvjezdanih staza'. No premda je Spock takav, glumac koji ga je glumio mu je bio suprotnost

Premda je njegov lik oličenje logike, ispada da je glumac koji je glumio Spocka, Leonard Nimoy, bio dosta drugačiji od lika. U kadrovima sa snimanja originalne serije, 'Star Trek: The Original Series The Roddenberry Vault', dobili smo uvid u 'život iza kamere' na setu te legendarne serije.

Osim uvida u komediju koja se zbivala na setu, i glumčev sin Adam te njegov kolega i dugogodišnji prijatelj William Shatner, oglasili su se o cijeloj situaciji sa zafrkancijom i sprdnjom prilikom snimanja originalne serije.

Uživajte u ovim kadrovima

Leonard Nimoy filmski debi ostvario je 1951. godine u filmu 'Queen For a Day'. Popularnost je stekao 60-ih godina ulogom Spocka u televizijskoj seriji 'Zvjezdane staze' u kojoj je glumio od 1966. do 1969. godine. Istu ulogu više puta je ponovio i u filmskim adaptacijama spomenute serije. Preminuo je s 83 godine, 27. veljače 2015..

Premda 'Zvjezdane staze' bez njega nisu iste, sudeći po popularnosti novih filmova, USS Enterprise i dalje ide gdje čovjek nije išao.

Tema: FILM

Komentari (11)
  • Svaka čast njima, još prije 45 godina su predvidjeli, to jest Gene je predvidio tehnologiju koja nam je danas normalna.

    5. 12. 2016,   16:57