Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slučaj je ponovno otvoren - Sherlock Holmes: Igra sjena

None Foto: Blitz 10

"Taj čovjek bez lica s kojim imaš posla nije običan kriminalac. On je Napoleon zločina." Upozorio je Watson svog najboljeg prijatelja…

SLUČAJ JE PONOVNO OTVOREN… Ove riječi kojima je završio film Sherlock Holmes iz 2009. godine obećanje su publici da je pred njima još mnoštvo avantura. Film Sherlock Holmes: Igra sjena ispunjava to obećanje i vraća legendarnog detektiva na filmska platna u novoj misteriji punoj akcije u kojoj se zvijezde i filmaši ponovo udružuju ne bi li svijetu donijeli novi hit.

Sherlock Holmes je sve do sada bio najinteligentniji čovjek u svakom društvu. No, sad se pojavio kriminalac vrhunskog uma - profesor James Moriarty (Jared Harris) - koji ne samo da je intelektualno ravnopravan Holmesu, već je nevjerojatno zao, uopće nema savjest i to mu može dati prednost pred poznatim detektivom. Sve svjetske naslovnice pišu o skandalu zbog kojeg pada indijski tajkun pamuka; kineski trgovac opijumom umire zbog predoziranja; bombe eksplodiraju u Strasbourgu i Beču; umire američki magnat čelika… nitko ne može povezati naizgled slučajan niz događaja - nitko, osim velikog Sherlocka Holmesa. U centru mreže smrti i destrukcije nalazi se jedinstveno opak pauk: Moriarty. Holmesovo istraživanje Moriartyeve zavjere postaje sve opasnije. Holmes i Watson putuju iz Londona u Francusku, Njemačku i zatim Švicarsku. No, lukavi Moriarty uvijek je korak dalje. Uspije li, ne samo da će steći neviđeno bogatstvo i moć, već će i promijeniti tijek povijesti.

"Jedna od najznačajnijih pojedinosti u prvom filmu bila je odmaknuti se od Holmesovog izgleda iz knjiga i posvetiti se njegovoj inteligenciji. U ovom smo filmu imali element ponovnog otkrivanja Sherlocka Holmesa."  rekao je redatelj filma, Guy Ritchie, te dodao "Watson je liječnik i intelektualac, običan čovjek kojeg privlači akcija, a Holmes je njegov prozor u taj svijet. Savršeni su partneri i priča se napaja upravo iz toga." To je tajna uspjeha ovog vrhunskog filma.

Željno očekivani drugi dio Ritchievog Sherlock Holmesa u kinima diljem Hrvatske možete pogledati od 22. prosinca 2011.