Obavijesti

Sport

Komentari 44

100 dana do Rija: Hrvatskoj prognoziraju deset medalja...

100 dana do Rija: Hrvatskoj prognoziraju deset medalja...
1

DVIJE VESLAČKE MEDALJE Osim braće Valenta i Martina Sinkovića, u samcu bi do olimpijskog odličja mogao doveslati i treći član srebrnog četverca na pariće iz Londona - Damir Martin

VIDEO

Urušila se cesta? Ma to je nevjerojatno. Valjda se Brazilci žure s gradnjom. Ah, valjda će tijekom Igara ipak sve biti u redu, rekao je naš biciklist Matija Kvasina (34).

Valjda hoće, jer dvoje ljudi je poginulo u urušavanju dijela nadvožnjaka u more. A na toj stazi Kvasina će iz drugog reda pokušati iznenaditi najbolje te možda biti senzacija Igara, poput Filipa Udea, srebrnoga gimnastičara iz Pekinga 2008., ili Giovannija Cernogoreza, zlatnog u trapu 2012. u Londonu.

- Uh, to bi bilo čudo. Hrvatska na utrci ima dva biciklista, a najbolje države njih osam. A to su vrhunski vozači, možda i svi bolji od nas. No staza u Riju je teška, s puno uspona, a to nama, hrvatskim biciklistima, iznimno odgovara - rekao je Kvasina, pobjednik utrke oko Hrvatske.

Iz drugog reda medalju će napadati i boksač Filip Hrgović (23), europski prvak. Hrvatska od neovisnosti još nema boksačko odličje.

- Moj san je olimpijsko zlato, ali bilo koja olimpijska medalja bila bi vrijedna. Šanse? Konkurencija je strašna, ali nisam ni ja za baciti - rekao je Hrgović.

Damir Martin već ima odličje. Srebro iz Londona s četvercem na pariće. Braća Sinković, Valent i Martin, bit će u Riju i glavni su kandidati za zlato. No i Damir je u igri za odličje. Uostalom, europski je prvak u samcu iz 2015.

- Lakše bih u Riju osvojio odličje da sam i dalje u četvercu. Pazite, u finalu londonske utrke odveslali smo najlošiju utrku u pet godina, a bili smo srebrni. U samcu je konkurencija veća. Vjerujem da ću ući u finale, a nadam se da je onda i odličje dohvatljivo - istaknuo je Damir.

I jedrenje čeka prvu medalju s OI-ja. No Šime Fantela i Igor Marenić u Rio stižu kao svjetski prvaci i europski srebrni u klasi 470. Vrijeme je da zaokruže priču i olimpijskim odličjem. Među kandidatima iz sjene su i hrvatski bacači kugle. Trojica su izborila nastup, a mogao bi i četvrti, pa bi se morale održati i interne kvalifikacije. Stipe Žunić prije dvije godine bio je četvrti u Europi. Korak više nije nemoguć u Riju.

Infostrada, talijanski sportski statistički servis, prognozirao je Hrvatskoj deset odličja, što bi bio rekord. Šest medalja osvojili smo u Londonu. Možda ćemo osvojiti i više od deset ako netko od hrvatskih sportaša napravi senzaciju. Sigurni osvajači odličja su valjda veslačka braća Sinković, diskašica Sandra Perković, streljačica Snježana Pejčić, a zlatnu medalju brani Giovanni Cernogoraz.

- Srebro već imam, a nakon dvije i pol godine nepobjedivosti bio bih razočaran neosvajanjem zlata - kaže Valent Sinković.

Sto dana uoči Olimpijskih igara 66 hrvatskih sportaša izborilo je nastup u Riju.

- Imamo najjaču reprezentaciju dosad. Srušit ćemo rekord iz Londona - kaže predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome