Obavijesti

Sport

Komentari 1

11 stupnjeva: Možnik europsko zlato na preči brani na - ledu!?

11 stupnjeva: Možnik europsko zlato na preči brani na - ledu!?
1

Organizatori su napravili dosta propusta. U dvorani je samo 11 stupnjeva. Ostavili su hokejaški led i samo na njega gore postavili gimnastički podij sa spravama, požalio se Mađarević

VIDEO

Hrvatske gimnastičke reprezentacije, seniorska i juniorska, spremne su za početak muškog Europskog prvenstva kojemu je od srijede do nedjelje domaćin glavni švicarski grad Bern.

Prvenstvo će sutrašnjim kvalifikacijama otvoriti juniori, a među njih 155 nalaze se i Osječani Mauro Nemčanin (konj s hvataljkama) i Aurel Benović (tlo), Riječanin Marko Jovičić (tlo) te Varaždinac Mateo Žugec (konj s hvataljkama). Nastupaju od 14 sati u 2. subdiviziji. Posljednju juniorsku medalju 2012. donio nam je tada brončani osječki parteraš Andrej Korosteljev, no zato smo u Bern došli s braniteljem seniorskog europskog naslova na preči, Marijom Možnikom.

Baš s njegove sprave za naše seniore u četvrtak u PostFinance-Areni kreće kvalifikacijska subdivizija 2, također od 14 sati. Nakon Možnika, nastupiti će parteraši Tomislav Marković i Andrej Korosteljev koji su prije godinu dana bili finalisti EP-a, a zatim i olimpijac Filip Ude i Robert Seligman na konju s hvataljkama.

Hrvatska do sada s ovog natjecanja ima već spomenuto Možnikovo zlato 2015. koji je 2012. bio i srebrni, a srebro je na konju osvojio i Filip Ude 2008. Bronce su nam donijeli Robert Seligman 2008 te Ivan Čaklec davne 1957. (oba na konju s hvataljkama).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Organizatori su napravili dosta propusta. U dvorani je samo 11 stupnjeva. Ostavili su hokejaški led i samo na njega gore postavili gimnastički podij sa spravama. Nitko ne bi očekivao od Švicaraca takav propust, ali pokušavaju sada na sve načine bar mrvicu ugrijati dvoranu. Ovo je ozbiljna stvar, za dva mjeseca su Olimpijske igre, tu je puno sportaša koji tamo nastupaju, a sada im zbog hladnoće prijete ozljede. Kako god, naši dečki će biti spremni. Sva petorica seniora kandidati su za nedjeljna finala i potencijalno medalje. Svi su već bili u europskim finalima, imaju iskustva... No, optimalno je možda očekivati 2-3 finala. S time bi bili jako zadovoljni - rekao je vođa naše delegacije i trener Vladimir Mađarević.

Naš branitelj naslova, Marijo Možnik dobio je pomoć dva velika protivnika koji nisu došli u Bern, Epke Zonderland i Fabian Hambüchen neće nastupiti.

- Bez obzira na njih, bit će tu neki specijalisti za preču kao što su Vladios Maras i Umit Samiloglu, pa vrlo dobri Nijemci, Francuzi, Britanci, ali i jako opasni Švicarci. U svakom slučaju braniti europski naslov je za mene nova uloga. Svjestan sam da neće biti lako, ali spreman sam za natjecanje. Mislim da Hrvatska na ovom natjecanju može opet biti jako dobra. Ja prognoziram tri finala i dvije medalje - poručio je Možnik. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka