Obavijesti

Sport

Komentari 11

24sata u Ateni: Nakon pljuske u Zagrebu, tema im je košarka

24sata u Ateni: Nakon pljuske  u Zagrebu, tema im je košarka
1

Večeras je u dvorani Mira i prijateljstva u Pireju, u sklopu Eurolige, utakmica Olympiacosa i Panathinaikosa, pa barem tih dva sata Grci neće previše razmišljati o nogometu

VIDEO

Grci su se danas poslijepodne nakon pljuske u Zagrebu vratili doma. No, nogometna reprezentacija barem dva sata večeras neće biti glavna tema u Ateni. Naime, u dvorani Mira i prijateljstva u Pireju, u sklopu Eurolige igraju Olympiacos i Panathinaikos.

Košarka će neko vrijeme biti u prvome planu.

Vozeći se po Pireju vidjeli smo mnoštvo navijača Olympiacosa. Prošli smo i pokraj čuvenog stadiona Karaiskakis, koji ćemo u nedjelju valjda napokon zapamtiti po dobrom. Na letu iz Münchena za Atenu i grčke su stjuardese komentirale sinoćni debakl njihove reprezentacije u Maksimiru.

Nasmijale su se kad smo rekli da smo iz Hrvatske, čestitale su, ali poručile kako grčki narod nikad ne odustaje. S tim su valjda htjele reći da se nadaju prolasku dalje. Na to smo se mi nasmijali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svijet je doista malen, a mi Hrvati smo često glavna tema.

Bilo je to tako i na letu iz Njemačke za Grčku. Sjedili smo u društvu Georgiosa Kolympadisa. Kad se čovjek predstavio, naravno, da nismo imali pojma tko je on, ali Grk ima zanimljivu priču za Hrvatsku.

Sin je Emmanuela Kolympadisa, predsjednika grčkog stolnoteniskog saveza, člana tamošnjeg olimpijskog odbora. On i otac dobri su prijatelji našeg legendarnog stolnotenisača Zorana Primorca. 

- Zoran je legenda, kladim se da ni ti ne znaš na koliko je Olimpijskih igara nastupio - nasmijao se George Kolympadis. 

Kao iz topa sam mu odgovorio na sedam. To i nije neko teško pitanje. Gerorge je vatreni navijač Panathinaikosa. Nabrajao je naše nogometaše i košarkaše koji su igrali za veliki PAO.

- Znaš, Dražen je prije svoje pogibije zamalo završio u Ateni. Vlasnik kluba je bio blizu toga da ga nagovori da se iz NBA vrati u Europu. Nažalost, stradao je. Da je samo zaigrao za nas. Obožavao sam ga. Baš kao i Stojka Vrankovića - kaže George.

Vranković je Panathinaikosu donio naslov europskog prvaka 1996. godine u pariškom Bercyju. PAO je dobio Barcelonu 67-66, a Stojko je legendarnom “bananom“ u posljednjim sekundama presudio Kataloncima.

Ne zaboravljaju navijači Panathinaikosa Hrvate. Jedan od najdražih mi je Mladen Petrić. Kako je samo jednom zabio gol Olympiacosu.

- Ludovali smo zbog toga - prisjetio se Georgios, a kad smo mu rekli da je Petrić nakon karijere ostao živjeti u Ateni i da smo baš prije prve utakmice imali razgovor s njim poručio je da ga puno pozdravimo i dodao:

- Posebna je veza nas koji volimo Panathinaikos i vas Hrvata.

Mlađi Kolympadis ima biznis. Njegova tvrtka uređuje sportska borilišta. Izvadio je mobitel, pokazao Olimpijski stadion u Ateni.

- Evo, vidiš. Ove stative i ove mreže u bojama AEK-a radila je moja tvrtka. Baš smo to postavljali prošli tjedan - rekao je George.

Hrvatski prvak Rijeka 23. studenog baš na tom stadionu igra protiv AEK-a u Europskoj ligi.

Grk se nasmijao kad je to čuo.

- Eto, možda im moje mreže i stative budu sretne.

I on, baš kao i stjuardese vjeruje u čudo. Gledao je prvu utakmicu i svjestan je kako su napravili previše pogrešaka koje su naši majstori znalački iskoristili.

I ovdje će, ne sumnjamo u to. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi