Obavijesti

Sport

Komentari 50

Petković na rubu suza: Puno toga smo propustili prije Cityja

Petković na rubu suza: Puno toga smo propustili prije Cityja
3

Guardiola me pohvalio? Pa dobro, eto hvala mu. Prvo poluvrijeme smo igrali dobro, mogli smo zabiti još koji gol. Nakon poraza smo bili tužni i ljutiti, ali zna se koliko su jaki, rekao je Dani Olmo nakon utakmice...

VIDEO

Dinamo je 24 minute bio u osmini finala Lige prvaka, ali nisu uspjeli izdržati do kraja. Borili su se kao lavovi, bili na korak od europskog proljeća, ali te snove prekinula je Atalanta koja je pobijedila Šahtar 3-0 i tako je osvojila drugo mjesto.

Pokretanje videa...

05:24

Olmo je čak i zabio za vodstvo u 10. minuti, ali City je ipak premoćna momčad da bi se protiv njih izdržao do kraja utakmice.

- Htjeli smo dati svoj maksimum. Oni su jedna od najboljih ekipa na svijetu. Imali smo prilike prije ove utakmice da se stavimo u bolju situaciju. Ne znam da su baš nešto individualno kreirali u prvom dijelu jer smo bili agresivni, možda nas je taj izjednačujući gol umirio, možda smo pali nakon toga. S jedne strane smo razočarani zbog situacije koju smo imali prije. Danas smo probali i dali maksimum, ali nije išlo. Rekao nam je trener na poluvremenu da moramo nastaviti istim tempom, bili smo agresivni, imali su premoć u posjedu, ali nisu kreirali prilike. Posustali smo početkom drugog dijela, kada im ostavite prostor, naravno da će kreirati prilike - rekao je Bruno Petković nakon poraza od Cityja. Napadač Dinama izgledao je baš razočarano, a pomalo i na rubu suza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Dani pokvario debi prijatelju, a Moru su pojeli Pepovi 'terijeri'
Dani pokvario debi prijatelju, a Moru su pojeli Pepovi 'terijeri'

- Odigrali smo odličnu jesen u kojoj više nismo imali sreće nego što jesmo. Ovu sezonu moramo završiti na najbolji mogući način, a onda ćemo vidjeti što će biti sljedeće godine - zaključio je Bruno koji je sjajno borio sa stoperima Cityja, ali nije večeras išlo.

Naravno, jako dugo će se pričati o toj propuštenoj pobjedi protiv Šahtara u 4. kolu na Maksimiru. Dinamo je vodio 3-1, ali pali su pred kraj utakmice kada su primili dva gola. Eh, da su tada pobijedili...

Champions League - Group C - GNK Dinamo Zagreb v Manchester City

- Ponosni smo na sve što smo napravili u Ligi prvaka, ali eto nije nas do kraja nagradilo. Idemo dalje, sljedeće godine napraviti još bolji rezultat. Pali smo kod prvog primljenog gola, protivnik nije pokazao fair play, ali dobro - to je njihov izbor. Mi smo se držali, poveli, igrali dobar presing i onda smo primili taj gol - rekao je Livaković kojem dinamovci moraju zahvaliti jer samo zbog njega ta razlika nije bila veća.

Kraj Dinamove europske bajke: 'Ma ti se nemaš sramit kaj...'
Kraj Dinamove europske bajke: 'Ma ti se nemaš sramit kaj...'

- Utakmica protiv Šahtara na Maksimiru? Veliki žal za tim, ali nije nam se vratilo. Mislili smo da će nam se negdje vratiti takve stvari. Imali smo tu 1:0, sve je izgledalo idealno - kaže Livi.

Kako mu to i priliči, kapetan Arijan Ademi je prvo stao pred kamere. Naravno, tuga se vidjela i na njegovom licu, ali mora biti ponosan na svoje igrače koji su dali sve od sebe.

Champions League - Group C - GNK Dinamo Zagreb v Manchester City

- Teško je, ispali smo iz Europe. Sretan sam što sam dio ove ekipe. Prava momčad, pravi trener, odlična skupina ljudi. Napravili smo velike stvari za Dinamo ove sezone. Dobro smo stajali na terenu, nismo im dali puno prostora na početku, ali onda smo primili glup gol. Dva igrača su nam ležala na terenu, oni su to iskoristili, a mi smo im dozvolili. Nadali smo se da možemo napraviti velike stvari, ali City je pokazao svu svoju moć. Ne bih ocjenjivao sezonu. Velika šteta što nismo prošli dalje, dali smo sve od sebe. Možda ostaje žal za tim Šahtarom doma - kazao je Ademi.

Navijači su opet u velikom broju podržali hrvatskog prvaka, navijali su cijelu utakmicu, a kapetan se izjasnio koliko je ponosan na njih.

Dani Olmo 'zapalio' Maksimir, BBB-i grmjeli do samoga kraja
Dani Olmo 'zapalio' Maksimir, BBB-i grmjeli do samoga kraja

- Svaka čast navijačima, bodrili su nas cijele sezone. Htjeli smo im vratiti za to, ali eto - zaključio je Ademi.

- Pa dobro smo počeli, prvo poluvrijeme smo igrali dobro, mogli smo zabiti još više golova. Nakon poraza smo bili tužni i ljutiti, ali zna se koliko su jaki. Vjerojatno mi je ovo najdraži gol u karijeri, bio je u bitnoj situaciji za 1-0, ali nije bio dovoljan za pobjedu.  Naravno, tu utakmicu protiv Šahtara i protiv Atalante nismo bili na nivou, jako puno smo griješili. Lijepo je vidjeti navijače na stadionu kako navijaju za nas u Ligi prvaka, ali bilo bi lijepo kada bi tako bilo i u HNL-u - rekao je Dani Olmo koji je zabio predivan gol za 1-0, a onda je odgovorio i na ono vječno pitanje ostaje li u Dinamu.

Dinamo u 6. kolu Lige prvaka ugostio Manchester City

- Bez komentara sam za ono što je Guardiola rekao, eto hvala mu. Vidjet ćemo, ja sam igrač Dinama, imam ugovor još godinu dana. 

Koju bih dvojicu doveo u City? Olma koji je najbolji i Petkovića
Koju bih dvojicu doveo u City? Olma koji je najbolji i Petkovića

Lovro Majer je utakmicu odgledao s klupe, ali sigurno mu nije bilo lako gledati potonuće njegove momčadi.

- Cijela klupa je bila oduševljena kako smo igrali tih 30 minuta, bili smo i bolji. Imali smo šanse, naš igrač je ležao, oni su to kaznili. Pokazali su koliko su kvalitetni. Uvijek kod nas prevladava pozitiva. To nas je sve držalo i zato smo imali ovakve rezultate. Gledajući kako smo igrali i što smo pokazivali u prethodnim utakmicama protiv Šahtara i Atalante, na kraju je sve loše ispalo. Nije završilo onako kako smo mislili i kako je trebalo biti. Mi tu samo nismo smjeli izgubiti, ušli smo dobro u utakmicu i ispalo je kako je ispalo - rekao je Lovro Majer.

Evo da nas i Englezi razumiju: Guys, what about fair-play?!
Evo da nas i Englezi razumiju: Guys, what about fair-play?!

- Mislim da smo zaslužili više. Ako imamo za čime žaliti, to je ona utakmica sa Šahtarom. Moramo biti ponosni na sebe. Pokazali smo da imamo vrhunsku ekipu, odlično smo igrali prvi dio. U drugo poluvrijeme smo isto jako dobro krenuli, ali oni su se otvorili i tu nismo mogli ništa. Ponosni smo. Ostao sam ležati nakon jednog starta, vidio sam da je i Dilaver ležao. Nije mi jasno zašto nisu izbacili loptu. Mi smo prijatelji i van terena, imamo odlične igrače i stručni stožer. Mislim da svatko želi igrati u takvoj atmosferi. Sterling je njihov najbolji igrač, a dres sam zamijenio s Fodenom - rekao je Petar Stojanović koji je u Ligi prvaka odradio svih šest utakmica na desnoj strani. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe