Obavijesti

Sport

Komentari 18

A valjda je Dinamo ipak bolji od slanja Danija Olma na tribinu...

A valjda je Dinamo ipak bolji od slanja Danija Olma na tribinu...
1

Klub je kao uvijek iznad igrača, ali teško će Dinamo serijski proizvoditi španjolske reprezentativce. Vjerojatno i teže nagazi li klub dečka zato što je od europske konkurencije platežno slabiji koliko su hrvatski klubovi slabiji od Dinama

VIDEO

Logično je da Olmo odbije 7,5 milijuna eura za pet godina. Pa, nešto manje od toga ne bi bilo nerealno očekivati recimo u Sevilli, ali za godinu dana.

Pokretanje videa...

Olmo zapjevao Halida 00:13

Kako su govorili dečki iz generacije '98., prvi ugovor potpisuješ i ne čitajući ga. Pozovu te "gore", u kancelariju. Stave pred tebe ugovor. I to je to. Bolju ponudu nećeš dobiti. Doguraš li do drugog ugovora, nešto je drukčije. Tad je dobra šansa da možeš malo i birati, a onda i pregovarati.

Olmo nije zagrebački klinac kojeg su pozvali "gore". Bar si je mogao dopustiti da pročita ugovor. Dao je Dinamu što je već dao. Dinamo je njemu mnogo dao. Uzmimo da igra za 250 tisuća godišnje. Koliko god da je pogodio po sezoni, biblijski motiv, ne žali se zarađuje li netko više. Ali, koliko bi nas, da smo Olmo, prihvatilo milijun i pol po sezoni ako je dobra oklada da u boljoj ligi može dobiti više? Koliko bi nas prihvatilo rizik da nas klub ne pusti u veći klub, za bolju lovu, a vezani smo ugovorom na milju i pol?

Kažu da je igrač najpokvarljivija roba, ali nekako sam uvijek, skoro uvijek, na strani igrača. Pravilo showbiza je da Elton John na početku karijere svira za funtu na noć i obrok. I nada se da će ga netko vidjeti. Tako to ide, Dave Stewart je rekao da je sreća bila što Annie Lennox zna skuhati i ispeći krumpir na tisuću načina. Živjeli su na krumpiru. A ponetko od njih se proslavi, pa moraš trpjeti i njihove hirove. Olmo još nije ta klasa, ali dovoljno je dobar da se više ne raspravlja o predugom zadržavanju u Dinamu, nego o traženju rješenja da svi budu zadovoljni.

Slanje, ne na klupu, nego čak na tribinu, naprosto ne bi bilo dobro. Reputacijska šteta. Da, klub je kao uvijek iznad igrača, ali teško je očekivati da će Dinamo serijski proizvoditi španjolske ili njemačke reprezentativce. Vjerojatno i teže nagazi li klub dečka zato što je od europske konkurencije platežno slabiji koliko su hrvatski klubovi slabiji od Dinama.

Navijam za ponudu koju Dinamo neće odbiti. A ne bude li je, treba dečku priznati zasluge za lovu koju je klub zaradio igrajući u Europi, zasluge što je Zagreb bio ushićen europski nogometni grad, i pustiti ga da sanja dalje. Ili ponuditi klauzulu o slobodi zbog koje bi pristao na milju i pol godišnje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka