Obavijesti

Sport

Komentari 21

Abidal o Raketi: Znao je da će igrati manje od početka sezone

Abidal o Raketi: Znao je da će igrati manje od početka sezone
1

Sportski direktor i bivši igrač Barcelone Eric Abidal (40) za španjolski je Sport dao veliki intervju u kojem se dotaknuo i statusa Ivana Rakitića (31) u katalonskom klubu

VIDEO

Ivan Rakitić (31) najvjerojatnije će u zimskom prijelaznom roku napustiti Barcelonu jer je od statusa standardnog prvotimca dogurao do standardnog 'grijača klupe'. Takav status nikako ne može odgovarati Raketi koji još uvijek želi igrati na najvišoj razini, a u Kataloniji mu to na svojstven način i brane.

Pao dogovor Barce i Rakitića: Možeš ići, naći ćemo zamjenu
Pao dogovor Barce i Rakitića: Možeš ići, naći ćemo zamjenu

No, sportski direktor Barcelone Eric Abidal (40) otkrio je u intervjuu za španjolski Sport kako je Ivan Rakitić (31) bio upoznat sa svojom situacijom i prije početka sezone.

- Kao prvo, trener je Rakitiću rekao i prije početka sezone da će biti drukčija nego dosad te da će igrati manje. Razgovarao sam s Ivanom i rekao mu da razumijem kako je situacija komplicirana zato jer sam ju i sam prošao - od igranja cijelih utakmica do sjedenja na klupi. Uvijek ću biti tu da mu pomognem. To je odluka uprave i on to mora razumjeti. Kada klub želi prodati igrača mora ga stavljati u igru, a mi ćemo vidjeti ako je sve po pitanju Ivana Rakitića riješeno - rekao je Abidal.

La Liga Santander - FC Barcelona v Real Valladolid

Prema pisanju Diario Sporta, prvi su u redu za dovođenje Ivana milanski Inter Manchester United

- Znate kako se osjećam? Osjećam se kao moja mala kći kada joj netko oduzme igračku, tužno. E, tako se osjećam. Oduzeli su mi moju loptu - rekao je Raketa na početku emisije i dodao:

- Poštujem i razumijem odluke trenera, uprave, koga god treba. Ali meni je 31. Nije mi 38. I vjerujem da sam u najboljim nogometnim godinama. Čovjek sam koji nema problema s iskazivanjem emocija. Kada treba zaplakati, plačem. Kada treba slaviti, slavim - rekao je Rakitić.

firo: 17.09.2019 Football, 2019/2020 Champions League BVB Borussia Dortmund - FC Barcelona

On je u sezoni 2017/2018 odigrao čak 70 utakmica što je bilo uvjerljivo najviše. Stručnjaci su se javljali kako je to prevelik broj utakmica i da to može utjecati na njegovo zdravlje. E pa Valverde se za to pobrinuo i Rakitića zakovao za - klupu. Ali, od zime ne bi više trebao sjediti na klupi. A Barcelona je krenula po zamjenu i prvi su im na listi Fabian Ruiz iz Napolija, Saul Niguez iz Atletica te Rodrigo Bentancur iz Juventusa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka