Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Aci se sprema otkaz: Izbornik Nazor, Mršić, Piksi ili Skelin?!

None Foto: Jurica Galoic/Miranda Cikotic/Igor Kralj/Goran Stanzl/Ivo Cagalj/PIXSELL

Već 23. studenog reprezentacija gostuje kod nimalo bezazlenih Nizozemaca, a tri dana kasnije ugošćuje Talijane i zato hitno treba odlučiti o izborniku

Dino Rađa, Stojko Vranković i Joke Vranković sutra će sjesti za stol najprije s Acom Petrovićem, a onda i s kandidatima za njegova nasljednika.

Naši izvori iz HKS-a kažu da Aco još nije dobio otkaz, no činjenica da se u košarkaškim kuloarima već vrte imena mogućih nasljednika svakako puno govori.

Kako sada stvari stoje, vrlo ozbiljan kandidat za šefa košarkaške A selekcije je bivši trener Zadra, Splita i MZT-a te uspješni izbornik gotovo svih mladih hrvatskih selekcija, 38-godišnji Ante Nazor, a nešto slabije kotiraju bivši Cedevitin trener Veljko Mršić, Acin pomoćnik Ivica Skelin i Piksi Subotić. 

Rekli bismo da Acine šanse da ostane izbornik nisu veće od 20 posto i ovisit će o njegovoj moći uvjeravanja na sastanku s Drniškim orlom i ekipom.

Ogroman mu je minus debakl s Rusijom, to je jasno, ali hladnih glava nepošteno bi bilo ne sjetiti se da je bio spreman podmetnuti leđa za kvalifikacijski turnir u Italiji, kad nam nitko ozbiljan nije davao ni gram šanse, a on je momčad ne samo odveo na Igre, nego i do četvrtfinala u kojem smo na jednu loptu izgubili od Srbije.

No rane iz Istanbula još su friške, poraz je težak i neobjašnjiv i zato je Aco korak do otkaza. Veliko je, međutim, pitanje tko bi drugi osim njega mogao preuzeti momčad i provesti je kroz komplicirane kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo po novom sistemu.

Najprije se igra skupina s Talijanima, Nizozemcima i Rumunjima i tu valja biti među tri da bismo se plasirali u drugu fazu. Već 23. studenog reprezentacija gostuje kod nimalo bezazlenih Nizozemaca, a tri dana kasnije ugošćuje Talijane i zato hitno treba odlučiti o izborniku.

Podsjećamo, u kvalifikacijama ne možemo računati na NBA igrače, a od reprezentacije su se oprostili Ukić, Popović, Žorić, Tomas te Simon i treba čim prije obaviti razgovore pa probati složiti respektabilnu reprezentaciju od onoga što je preostalo. 

A ta će se reprezentacija, budimo realni, dobro namučiti da bi dobila čak i skromnu Rumunjsku. Tko god bio izbornik. 

Komentari (52)
  • U svim sportovima non stop mijenjamo izbornike, nisam primjetio da je i jedan put to urodilo plodom...

    14. 9. 2017,   15:47
  • Mislim da ovaj put Aco nije u potpunosti kriv Mozda u nekim dijelovima taktickim nije bio na razini ali ovaj put podbacili su iskljucivo igraci Bar po meni

    14. 9. 2017,   16:12
  • Nije trener kriv kaj se igracima (osim njih par) neda ginut po terenu

    14. 9. 2017,   15:56