Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Aco: Bilan me povrijedio, pa ne možeš mi javiti dva dana prije

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL 7

Prije dvije godine kod Velimira Perasovića bio je, kako se ono kaže, dvanaesto prase, te je rigao vatru na njega. Kod mene je bio starter i onda bude ovako nekorektan, rekao je izbornik Aco Petrović

Kaže on meni da je nezadovoljan jer nema klub, ne bi volio riskirati ozljedu i nije mentalno spreman. Odmah mi je bilo jasno kuda to vodi, rekao je Aco Petrović o Miri Bilanu, koji je nakon Žižića, Zubca i Hezonje četvrti kojem se ne igra za Hrvatsku.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Mogu reći da nije on otkazao nastup, već sam ja povukao da ga poziva. Ako netko nije mentalno spreman, ne može ni igrati. Ono što me najviše povrijedilo je da mi je on to javio dva dana prije okupljanja što nije pošteno. Prije dvije godine kod Velimira Perasovića bio je, kako se ono kaže, dvanaesto prase, te je rigao vatru na njega. Kod mene je prošle sezone bio deset puta starter, u kvalifikacijama u Torinu i na Olimpijskim igrama, sve je odradio odlično i onda bude ovako nekorektan - kaže Aco.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

'Pa Mavra je pronašao klub jer je igrao za Hrvatsku'

Pitali smo Acu za ovakve situacije u kojima igrač traži novi klub, zar nije bolje da igra s Hrvatskom na velikoj pozornici, što je sigurno Eurobasket.

No Miro Bilan očito razmišlja drugačije.

- Pa evo, Dominik Mavra je potpisao za Juventudo zbog dobrih igara u Kini na pripremnom turniru. Novi trener gledao ga je preko streama. Mogu vam potvrditi i da će nove klubove dobiti još dvojica igrača koji su bili s nama na tom turniru - kaže Aco.

- Najveći hendikep nam je izostanak ozlijeđenog Luke Babića. Zbog toga nam je najviše krivo jer je Luka kvalitetan i pošten čovjek.

Aco je u Kinu vodio B momčad, a iz te momčadi četvoricu igrača priključit će pripremama A momčadi, Dominika Mavru, Ivana Ramljaka, Ivana Buvu i Tomislava Zubčića. Među A momčadi od ranije je Filip Krušlin.

- Svi se čudite zašto je Krušlin bio s nama. Pa on je jedan od najboljih obrambenih igrača u regiji. Specijalac kojeg je bitno imati u momčadi. No to ne znači da sigurno ide na Eurobasket. Još se treba izboriti za repku - kaže Aco. 

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Pripreme pomaknuli zbog NBA-a

Okupljanje je trebalo biti 27. srpnja, ali Aco je to pomaknuo na 31. srpnja, dok će prvi trening biti 1. kolovoza.

- Mogao sam započeti pripreme 27. srpnja s ostalim igračima, ali htio sam da svi budu u istom statusu i da svi krenemo u isto vrijeme. Ta tri, četiri dana će nam vjerojatno faliti, u velikoj smo stisci,  budite pripravni da ćemo neke utakmice u pripremnom razdoblju vjerojatno gubiti, ali najvažnije je da budemo spremni za utakmicu osmine finala, koja je na rasporedu 41. dan od početka priprema. To je ključ i vjerujte, tad ćemo igrati najbolju košarku - rekao je Aco.

Pripreme su pomaknute zbog zahtjeva iz NBA lige.

- Prošle godine iz NBA-a su se naljutili na nas, rekli su da smo se ogriješili o neka njihova pravila premda ni sami ne znamo koja. Rekli su nam da smijemo imati najviše 28 radna dana s igračima plus dva dana odmora pa smo zato ovako odlučili - rekao je prvi čovjek HKS-a Stojko Vranković, kojem nije jasno kako netko ne želi igrati za Hrvatsku.

- Takav stav igrača ne mogu prihvatiti. Da sam ja igrač i da mi sutra na pripreme dolazi netko tko nije želio igrati godinu ili dvije ranije, ne bih to dobro prihvatio. Ne možeš reći 'neću igrati danas, ali hoćusutra'. To se tako ne radi, a mi u HKS-u morat ćemo pronaći način kako riješiti takve situacije - rekao je Stojko.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Komentari (46)
  • tako je to...netko izgubi zivot jer je isao na utakmicu na kojoj uopce nije trebao biti, a netko otkaze jer nije mentalno spreman..zato je netko legenda a netko samo jos jedan igrac kojeg cemo svi zaboravit..

    26. 7. 2017,   11:19
  • Bez te cvilidrete i balerine možemo. Koga nema bez njega se mora i može.

    26. 7. 2017,   11:45
  • Predugo vremena u klubu Emila Tedescija, da bi zadržao hrvatski identitet.

    26. 7. 2017,   11:27