Obavijesti

Sport

Komentari 46

Aco: Bilan me povrijedio, pa ne možeš mi javiti dva dana prije

Aco: Bilan me povrijedio, pa ne možeš mi javiti dva dana prije
7

Prije dvije godine kod Velimira Perasovića bio je, kako se ono kaže, dvanaesto prase, te je rigao vatru na njega. Kod mene je bio starter i onda bude ovako nekorektan, rekao je izbornik Aco Petrović

VIDEO

Kaže on meni da je nezadovoljan jer nema klub, ne bi volio riskirati ozljedu i nije mentalno spreman. Odmah mi je bilo jasno kuda to vodi, rekao je Aco Petrović o Miri Bilanu, koji je nakon Žižića, Zubca i Hezonje četvrti kojem se ne igra za Hrvatsku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

05:28

- Mogu reći da nije on otkazao nastup, već sam ja povukao da ga poziva. Ako netko nije mentalno spreman, ne može ni igrati. Ono što me najviše povrijedilo je da mi je on to javio dva dana prije okupljanja što nije pošteno. Prije dvije godine kod Velimira Perasovića bio je, kako se ono kaže, dvanaesto prase, te je rigao vatru na njega. Kod mene je prošle sezone bio deset puta starter, u kvalifikacijama u Torinu i na Olimpijskim igrama, sve je odradio odlično i onda bude ovako nekorektan - kaže Aco.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Pa Mavra je pronašao klub jer je igrao za Hrvatsku'

Pitali smo Acu za ovakve situacije u kojima igrač traži novi klub, zar nije bolje da igra s Hrvatskom na velikoj pozornici, što je sigurno Eurobasket.

No Miro Bilan očito razmišlja drugačije.

- Pa evo, Dominik Mavra je potpisao za Juventudo zbog dobrih igara u Kini na pripremnom turniru. Novi trener gledao ga je preko streama. Mogu vam potvrditi i da će nove klubove dobiti još dvojica igrača koji su bili s nama na tom turniru - kaže Aco.

- Najveći hendikep nam je izostanak ozlijeđenog Luke Babića. Zbog toga nam je najviše krivo jer je Luka kvalitetan i pošten čovjek.

Aco je u Kinu vodio B momčad, a iz te momčadi četvoricu igrača priključit će pripremama A momčadi, Dominika Mavru, Ivana Ramljaka, Ivana Buvu i Tomislava Zubčića. Među A momčadi od ranije je Filip Krušlin.

- Svi se čudite zašto je Krušlin bio s nama. Pa on je jedan od najboljih obrambenih igrača u regiji. Specijalac kojeg je bitno imati u momčadi. No to ne znači da sigurno ide na Eurobasket. Još se treba izboriti za repku - kaže Aco. 

Pripreme pomaknuli zbog NBA-a

Okupljanje je trebalo biti 27. srpnja, ali Aco je to pomaknuo na 31. srpnja, dok će prvi trening biti 1. kolovoza.

- Mogao sam započeti pripreme 27. srpnja s ostalim igračima, ali htio sam da svi budu u istom statusu i da svi krenemo u isto vrijeme. Ta tri, četiri dana će nam vjerojatno faliti, u velikoj smo stisci,  budite pripravni da ćemo neke utakmice u pripremnom razdoblju vjerojatno gubiti, ali najvažnije je da budemo spremni za utakmicu osmine finala, koja je na rasporedu 41. dan od početka priprema. To je ključ i vjerujte, tad ćemo igrati najbolju košarku - rekao je Aco.

Pripreme su pomaknute zbog zahtjeva iz NBA lige.

- Prošle godine iz NBA-a su se naljutili na nas, rekli su da smo se ogriješili o neka njihova pravila premda ni sami ne znamo koja. Rekli su nam da smijemo imati najviše 28 radna dana s igračima plus dva dana odmora pa smo zato ovako odlučili - rekao je prvi čovjek HKS-a Stojko Vranković, kojem nije jasno kako netko ne želi igrati za Hrvatsku.

- Takav stav igrača ne mogu prihvatiti. Da sam ja igrač i da mi sutra na pripreme dolazi netko tko nije želio igrati godinu ili dvije ranije, ne bih to dobro prihvatio. Ne možeš reći 'neću igrati danas, ali hoćusutra'. To se tako ne radi, a mi u HKS-u morat ćemo pronaći način kako riješiti takve situacije - rekao je Stojko.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu