Obavijesti

Sport

Komentari 2

Aco Petrović: Stvarno igramo odlično, ali polako, bez euforije

Aco Petrović: Stvarno igramo odlično, ali polako, bez euforije

SLOVENIJA I UKRAJINA Hrvatska nakon povratka iz Francuske u subotu i ponedjeljak igra u Opatiji. Aco Petrović složio je pravu klapu, igrače koji bi se konačno mogli vratiti na tron...

VIDEO

Sigurno da su nas ove dvije pobjede dodatno napunile samopouzdanjem. Donose nam mir pred nastavak priprema za Eurobasket, rekao nam je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović.

Hrvatska je na turniru u Francuskoj prvo pobijedila domaćina 92-87, a onda je večer kasnije slavila i protiv Litve 82-80.

U obje su utakmice naši košarkaši zabili veliki broj poena.

- Šuterski smo bili sjajno raspoloženi. Protiv Francuske nam je trica bila na 50 posto, a da nismo promašili dvije-tri otvorene trice u završnici protiv Litve, i u toj bismo utakmici bili na 50 posto. Napad odlično funkcionira, sjajni smo u tom dijelu, još trebamo poraditi na obrani - kaže Aco.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sjajni Šarić i Bogdanović

Prije odlaska u Francusku izbornik je najavio kako će minutažu podijeliti tako da prije Eurobasketa u momčadi dobije veću širinu nego što je to bio slučaj lani u Torinu i kasnije na Olimpijskim igrama u Riju.

Aco želi da u rotaciji ima deset igrača. Vjeruje da bi s takvom kvalitetnom rotacijom Hrvatsku u rujnu napokon ponovno mogla na postolje na velikom natjecanju.

- Pokazali smo u Francuskoj puno dobrih, odličnih stvari. Lopte su dolazile do Bojana Bogdanovića i Darija Šarića. To nam je bilo jako važno. Pobijedili smo srebrnog i brončanog s posljednjeg Europskog prvenstva, ali naravno da nema euforije - rekao je Petrović i dodao:

- Da, pobijedili smo i zlatnog s Eurobasketa, Španjolsku prošle godine na Olimpijskim igrama.

Ova Hrvatska doista izgleda odlično. Vidjeli smo da se nešto pokrenulo prošle godine kad je momčad predvođena Acom prvo u Torinu izborila Olimpijske igre pobjedama nad jakom Grčkom i Italijom. Kasnije je u Riju pala strašna Španjolska, nesretno smo izgubili od Srbije. Da je bilo malo više sreće, bili bismo na olimpijskom postolju.

Postali su prava klapa

Nismo uspjeli i to želimo popraviti na ovom Eurobasketu.

Reprezentacija nakon povratka iz Francuske ide u Opatiju, gdje će igrati novi turnir.

U subotu nam je uz prijenos na HTV 2 (18 sati) protivnik Slovenija, ponedjeljak donosi sraz protiv Ukrajine.

- Kod kuće želimo nastaviti pozitivan niz. Odigrati dobro i slaviti u još dvije utakmice - rekao je Aco, koji je čvrsto na zemlji, ali svjestan je da je ova momčad s Bogdanovićem, Šarićem, Benderom, Simonom... spremna za velike stvari na EP-u.

Marko Popović je povratnik u reprezentaciju. Protiv Litve u zapisniku nije bilo Roka-Lenija Ukića, ali ga je Pop uspješno zamijenio u tom susretu.

- Dobre dvije pobjede, ali najvažnije je da se dobro treniralo. Rezultat nije važan. Bitno je da smo imali rotaciju, da su svi osjetili igru - rekao je Marko.

Očito je atmosfera u reprezentaciji odlična. Sastavio je Petrović pravu klapu. Čeka nas buran rujan, zbog košarkaša ćemo ponovno ostati bez živaca, ali ovaj put se nadamo da će doći i ta medalja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram