Obavijesti

Sport

Komentari 1

Aco tvrdi: Sve sam raščistio sa Stojkom, zato on ima moj glas

Aco tvrdi: Sve sam raščistio sa Stojkom, zato on ima moj glas
1

NE ODUSTAJE Molili su me da preuzmem reprezentaciju jer se nije planirao uspjeh. No dogodilo se čudo. I što sad?, pita se izbornik naše košarkaške reprezentacije Aco Petrović

VIDEO

Iako su donedavno bili na suprotstavljenim stranama, iako je Aco Petrović želio drugog čovjeka na vrhu košarkaškog saveza, na izborima je ipak podržao Stojka Vrankovića kao novog predsjednika.

24sata: Zašto ste na kraju i Vi dali glas Stojku Vrankoviću?

Petrović: Bio je jedini kandidat i kao takav zaslužuje podršku da krene s poslom.

24sata: Vranković je nakon inauguracije rekao da ste raščistili sve nesuglasice. Možete li nam to približiti?

Petrović: Između kvalifikacijskog turnira u Torinu i Olimpijskih igara u Riju nastao je problem u komunikaciji, banalnost koja je Stojku zasmetala. No sve smo raščistili. Nakon njegova povratka iz SAD-a sjeli smo, zajedno sa širom skupinom ljudi iz upravnog odbora HKS-a, uključujući Košarkaški savez Zagreba, čiji sam predsjednik. Bez ikakvih ograda prošli smo sve teme, od sustava natjecanja, prijelaznih rokova, ABA lige, Fibe...

24sata: Pričalo se kako je Vaš, odnosno Cibonin kandidat za predsjednika HKS-a Ivica Lovrić, bivši predsjednik Cibone i čovjek od povjerenja Milana Bandića. Što se s njim dogodilo?

Petrović: Ne, mi nismo imali kandidata, to je bila opcija koja se trebala iznjedriti nakon sastanka, a na njemu je bio i Lovrić. O njemu nije bilo govora, nije bio kandidat.

24sata: Ne krijete da želite nastaviti raditi kao izbornik reprezentacije, no Vranković nije sklon toj ideji. Što sad?

Petrović: Proteklog ljeta reprezentacija je napravila pozitivan pomak, a napravio ga nije nitko drugi nego ja na čelu struke. Svi naši vodeći igrači me zazivaju da ostanem, iako nikad od njih nisam tražio da lobiraju za mene. Ne smatram se kandidatom, nego izbornikom, tako je barem moralno. Moj dio posla obavljen je besprijekorno, na pripremama u Cordobi i na Igrama u Riju pobijedili smo sva tri osvajača medalja s prošlog EP-a. Igrači su se osjećali dobro, moćno. A selekcija je tri četvrtine napravljena, samo treba ciljano dodati igrače po pozicijama. Prvenstveno rezervu za Šarića, pojačati konkurenciju na centru, dodati još jednog playmakera ili osuvremeniti igru bez njega, iako je otežavajuće to što Hezonja ne igra i ne može se kvalitetno nametnuti.

24sata: Vrankoviću i Rađi zasmetalo je to što ste se sami kandidirali da nastavite biti izbornik, iako je dogovor bio da ste na klupi samo ovog ljeta? Je li ta promjena mišljenja dovela do razilaženja?

Petrović: Svi su me molili da preuzmem reprezentaciju jer se ovog ljeta nije planirao uspjeh, lakše je bilo ‘potrošiti’ mene nego nekog mladog trenera. No dogodilo se čudo i što sad? Na tragu toga imamo pravo razmišljati o dodatnom koraku naprijed, u sportu uvijek morate imati želju da napravite nešto više.

24sata: Oni žele izbornika za cijeli olimpijski ciklus do Tokija 2020., a vas prati glas trenera za kraće staze. Je li u tome problem?

Petrović: Trenere određuje rezultat. Podlogu imamo, meta je korak više, znači medalja. Netko tko je osvoji, sigurno će nastaviti s izborničkim radom, a ako bude loš, otići će i ako ima mandat do Tokija. Nisam u situaciji da sam sebe postavljam. Stručni savjet predlaže, upravni odbor bira. Oni će odlučiti, a nitko neće dizati revoluciju ako netko drugi bude izbornik. Ali ne postoji kandidat koji će koštati manje od mene, odnosno ništa, jer ja sve to radim iz ljubavi. Kako u Ciboni, tako i u hrvatskoj košarci.

Želim se rasteretiti svih funkcija, zato sam Cibonino mjesto u upravnom odboru HKS-a prepustio direktoru kluba Domagoju Čavloviću, rekao je Aco.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe