Obavijesti

Sport

Komentari 0

Aco: Zadar će preteći Cibonu i ući u Euroligu

Aco: Zadar će preteći Cibonu i ući u Euroligu
1

Zadar se približio prvome mjestu NLB lige, što bi mu donijelo bod više u borbi za Euroligu i prednost domaćeg terena kroz cijelo doigravanje

VIDEO

Jazine su u subotu svjedočile još jednoj noći za pamćenje. Ne samo da je Zadar pobijedio lidera Partizan nego je u jednoj utakmici upisao dvije pobjede. Prvu jer su mu se na ljestvici primakli na samo jedan bod i drugu jer su visokom pobjedom 70-54 anulirali zaostatak iz prvog susreta pa će u slučaju istog omjera pobjeda i poraza Zadar zauzeti prvo mjesto.
Zadar je usput produžio i niz pobjeda na 13, no Aco Petrović i njegovi momci ne namjeravaju stati.
- Svaka pobjeda primiče nas za korak krajnjem cilju, želimo preteći Cibonu i potpisati trogodišnji ugovor s Euroligom - rekao je novi ljubimac zadarske publike, kojem su uoči utakmice podigli transparent “Aleksandar veliki”.
Zadar je doista djelovao moćno, čvrsto u obrani, koju su držali uporni Macura i Johnson, te raznovrsno u napadu, gdje su vješto koristili izostanak prekršajima opterećenog Pekovića i tromost gorostasnog Vraneša. Ključ pobjede ponovno je bio u rukama sjajnog Coreya Brewera, koji je kontrolirao tempo i igru svoje momčadi.
Oduševljeni pobjedom navijači su dugo odbijali napustiti Jazine, sve dok povicima "Dođite 'va-mo" nisu dozvali svoje ljubimce na bis i u svlačionicu ih ispratili povicima "Šampioni, šampioni". U Zagrebu se 9. i 10. veljače dijeli prvi trofej sezone, Kup Krešimira Ćosića. Zadrani su prvi favoriti. 

ZADAR ZASAD KASNI 10 BODOVA

U kompliciranom sustavu bodovanja za trogodišnji ugovor u Euroligi Cibona je prošle sezone osvojila 18 bodova, a Zadar pet. Ove sezone cibosi su dobili tri boda u Euroligi, a Zadar jedan za plasman u drugu fazu Uleb kupa, no može popraviti konto do sedam osvoji li to natjecanje. U NLB ligi trenutačno Zadrani drže sedam bodova, a Cibona dva, ali u doigravanju se dijele prave “premije”. U PH pobjednik će dobiti pet bodova, a finalist tri. Zadar ove sezone može već potpuno nadoknaditi zaostatak, no odluka će pasti iduće sezone. (th)

BODOVANJE U NLB LIGI

Pobjednik 15 bodova
Finalist 8 bodova
Polufinalisti 3 boda
1. mjesto (regularni dio sezone) 8 bodova
2. mjesto 7 bodova
3. mjesto 6 bodova
4. mjesto 5 bodova
5. mjesto 4 boda
6. mjesto 3 boda
7. mjesto 2 boda
8. mjesto 1 bod
* Bodovi iz regularnog dijela sezone i doigravanja se zbrajaju

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu