Obavijesti

Sport

Komentari 24

Ademijevo obraćanje u suzama: Ne osjećam se kao pobjednik...

Ademijevo obraćanje u suzama: Ne osjećam se kao pobjednik...
5

U obrazloženju CAS-a postoji jedna rečenica koja me čini sretnim i koja mi vraća nadu, to je ono za što sam se borio, što su napisali da Ademi nije varalica, Ademi je nevin, kaže veznjak Dinama

VIDEO

U zagrebačkom hotelu Hilton hrvatskoj se javnosti po prvi puta nakon kazne obratio Arijan Ademi. Zahvalnom veznjaku Dinama smanjena je suspenzija na dvije godine pa se Ademi u listopadu vraća na travnjake.

Dinamov direktor Tomislav Svetina počeo je:

- Neobično je mjesto za press konferenciju, ali postoji razlozi. Odluka CAS-a je bila da se kazna smanji na dvije godine, ali i određena pravila vezana za njegov odnos s klubom pa pressicu on organizira, a mi mu logistički pomažemo.

- Ukratko ću ispričati kronologiju cijelog slučaja: moji osjećaji su bili vrlo podijeljeni nakon odluke, svjestan sam kroz što je Ademi prolazio. Znam što smo mi kao klub s odvjetnicima sve napravili, imali smo dva nalaza koja su došli do CAS-a koji dokazuju da je stanozolol ušao u njegov organizam kroz određeni suplement.

- Bio sam siguran kao i svi da se na odluku CAS-a neće dugo čekati i da će biti drugačija. Ovo je kompromisno rješenje Uefe, oni nisu pokazali senzibilitet prema Ademiju.

- Znamo kako prolaze u gorim slučajevima igrači iz većih klubova. Ovdje je dokazano da Ademi nije varao. S vremenom kada sam čuo kaznu, nama raste raspoloženje. Još ne može trenirati s nama niti bio dio prve momčadi, ali znamo njegov karakter.

- Cijelo smo vrijeme uz njega, podržavamo ga moralno, nismo raskidali ugovor jer istina mora doći na vidjelo."

- Ove zime smo potpisali 10-ak ugovora, najviše me za sljedeću sezonu veseli njegov povratak.

- Bez obzira na dvije godine stanke, on će biti pojačanje koje će nam donijeti što nam je znalo nedostajati: agresiju i dominaciju u svlačionici. Mi kao klub razmišljamo o Ademiju da on još dugo bude s nama. Razmišljamo o novom ugovoru s njim, ali vidjet ćemo kada to sve postane formalno moguće.

- Vjerujem da će svojim igrama opravdati očekivanja, najbitnije je da se vrati i da sve ovo ostane iza njega. Ovo je borba s birokracijom koja je teško zamisliva. Dva laboratorija su dala svoje mišljenje, vještačenje je pokazao i treći laboratorij, ali opet smo dugo čekali odluku. Siguran sam da mu je karijera spašena, on će se 7. kolovoza vratiti prvoj momčadi, a 7. listopada zaigrati s nama.

- Odluka je toliko nelogična, nekonzistentna, nepravedna, postoji veliki broj drugih sportaša koji su bili u istoj situaciji, koji su nesvjesno uzimali nešto, mislim da je iza Uefine odluke par moćnih saveza kojima je u interesu da se kazni jedan manji savez, igrač iz jednog manjeg kluba.

Riječ je uzeo i Arijan Ademi:

- Zahvaljujem svima koji su vjerovali u moju nevinost, znam što sam prošao u 18 mjeseci, najteži period u životu. Kad sam dobio poziv da sam pao na dopingu, bio sam šokiran! Odmah sam tražio B analizu, uslijedila je teška kalvarija koja je dugo trajala.

- Dobio sam četiri godine, nisam znao kako ću bez nogometa, to je moj život. Ali i to je palo u drugi plan, samo sam htio dokazati nevinost.

- Sve je išlo tim putem, nisam znao od čega, kako je to ušlo u moje tijelo. Analizirali su tablete, pokazalo se da je suplement bio kontaminiran. Kada je sve završilo, kada mi je kazna smanjena na dvije godine i dalje se ne osjećam kao pobjednik. Mislim da je kazna trebala biti ukinuta.

- U obrazloženju CAS-a postoji jedna rečenica koja me čini sretnim i koja mi vraća nadu, to je ono za što sam se borio, što su napisali da Ademi nije varalica, Ademi je nevin!

- Zbog toga sam sretan iako mi ove dvije godine nitko ne može vratiti - govorio je sa suzama.

- Vratit ću se bolji i jači, psihički ću biti strašno jak, ovo što sam prošao me ojačalo, uvjeravam da ću biti bolji nego što sam bio.

- U dobrom sam fizičkom stanju, igram padel, tenis, mali nogomet, redovito trčim... Nije isto kao kada radiš s momčadi, ali brzo ću se vratiti. Poznavajući sebe i karakter, svoju glavu, brzo će mi trebati da pohvatam konce. Dovoljno će mi biti i ova dva mjeseca.

- Dinamo se puno digao, mislim da će osvojiti naslov, igraju odlično, želim im svu sreću, gledao sam na početku sve utakmice, bilo mi je teško jer ne mogu pomoć ekipi.

- Nema riječi kojima mogu zahvaliti obitelji, prijateljima i navijačima koji su mi davali podršku. Odužit ću se na terenu! A zahvala i mojim odvjetnicima, HUNS-u, doktoru Cerovečkom, te najviše Dinamu, koji mi je omogućio sve, koji me spasio i koji se borio sa mnom u svemu. Mogli su mi raskinuti ugovor, ali nisu i to puno govori o veličini Dinama i ljudi koji rade u klubu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani