Obavijesti

Sport

Komentari 84

Arijan Ademi opet smije igrati! Sud mu prepolovio kaznu Uefe

Arijan Ademi opet smije igrati! Sud mu prepolovio kaznu Uefe
6

Sportski arbitražni sud smanjio je kaznu Dinamovom Arijanu Ademiju s četiri na dvije godine! To znači kako će bivši 'modri' kapetan na terene u listopadu ove godine

VIDEO

Sportski arbitražni sud (CAS) u Lausannei donio je presudu o slučaju Arijana Ademija. Ademiju je smanjena kazna i moći će igrati već u listopadu!

Dinamo se žalio Sportskom arbitražnom sudu na Uefinu drastičnu kaznu Ademiju, najveću u povijesti nogometa zbog dopinga, a CAS je nekoliko puta odgađao odluku da bi konačno objavio kako je uvažio dio Dinamovih argumenata.

Sud je u obrazloženju presude objavio najvažniju stvar za Ademijev nastavak karijere, a to je da Dinamov igrač nije imao namjeru varati.  

Kako CAS u pravilu potvrđuje Uefine kazne, ovaj put prihvatio je Dinamove argumente i pronašao je 'solomonsko' rješenje prepolovivši kaznu Ademiju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvi trening Arijan će s Dinamom imati 7. kolovoza, a smije igrati već od 7. listopada.

Ademi nije ispao iz forme, trenira od prvog dana kad mu je objavljena kazna i to mu se isplatilo.

Stigla potvrda iz Dinama

"Međunarodni sportski arbitražni sud (CAS) obavijestio je GNK Dinamo o konačnoj odluci slučaja Ademi. 25-godišnjem defenzivnom veznom Dinama službeno je smanjena suspenzija s četiri na dvije godine. Povratak Arijana Ademija na travnjak očekuje se u listopadu 2017.", piše na službenoj stranici 'modrih'.

Kronologija Ademijeve agonije

Na nesretni petak 13. svibnja 2016., Uefina disciplinska komisija potvrdila je četverogodišnju suspenziju Arijanu Ademiju (25), koji je bio pozitivan na nedozvoljena sredstva, a isto se dogodilo i s B uzorkom. Od tada borbeni veznjak i do tada, kapetan Dinama, ne igra profesionalno nogomet.

Proživio je pravu agoniju od trenutka kada je pao na doping testu nakon utakmice protiv Arsenala na Maksimiru, a Uefa je bila nemilosrdna. To je bila najveća kazna u povijesti nogometa, po mnogima - pretjerana!

- Teško mi je uopće riječima opisati kako se sada osjećam. Nisam kriv, znam da nisam ništa krivo napravio, a dobio sam ovakvu drastičnu kaznu. Užasno se osjećam - rekao je tada Ademi.

Nakon toga, Disciplinskom je sudu Uefe uložena žalba na tu odluku, a krovna je europska nogometna organizacija ipak potvrdila odluku o suspenziji.

Uložena je žalba CAS-u, u Sportskom arbitražnom sudu koji je odgodio konačnu odluku do rezultata novog vještačenja. I dok je Arijan čekao najvažniju odluku u životu sredinom veljače, dobio je poruku kako se mora strpjeti još mjesec dana!

Naime, Dinamo je na službenoj stranici objavio kako ih je Međunarodni sportski sud (CAS) obavijestio da je produžen rok za odluku u Ademijevom slučaju te da je novi rok 17. ožujka 2017. godine. Razlog je izostanak vodećeg člana komisije.

U klubu su bili uvjereni kako će priča na kraju završiti 'happy endom'.

- Očekujemo odluku o slučaju Ademi, teško je reći što će se događati. Vjerujemo da će odluka biti pozitivna, da će Ademiju biti skinuta suspenzija. Komisije strogo taje takve stvari, pa nemamo nikakvih 'off the record' informacija. Ali, argumenti su na našoj strani - rekao je Romeo Jozak, sportski direktor aktualnog prvaka Hrvatske.

Kronologija

07.10.2015. – Otvoren postupak UEFA-e protiv Ademija

21.10.2015. – Ademijev B uzorak također pozitivan

27.10.2015. – odgođena odluka u vezi Ademija

20.11.2015. – Ademiju određene četiri godine suspenzije

13.05.2016. – Disciplinska komisija UEFA-e potvrdila kaznu Ademiju

28.10.2016. - odgođena odluka CAS-a

15.02.2017. - odgođena odluka CAS-a

17.03.2017. - odgođena odluka CAS-a

24.03.2017. - Ademiju smanjena suspenzija na dvije godine

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu