Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mađar potrošio 20.000 kuna za dresove Dinama: Htio je Nikin!

None Foto: privatna arhiva

Čuo sam da Arijan Ademi nikako nije mogao nabaviti dres Nike Kranjčar pa sam mu poslao dva, Nikin dres iz Dinama i reprezentacije, priča nam Arnold Vaynur, Mađar koji je veliki navijač Dinama

Čuo sam da Arijan Ademi želi nabaviti dres Nike Kranjčara. Pa tko će ga imati ako ne ja?! Preko zajedničkog prijatelja poslao sam mu dva Nikina dresa, klupski i reprezentativni, priča nam poznati kolekcionar dresova Arnold Vanyur (38).

Vanyur je na stranici 'MatchWornShirt' na dresove Barišića, Rebića i Petkovića potrošio 50.000 eura.

Arnold Vanyur rođen je u Pečuhu, majka mu je Hrvatica, a on godinama strastveno prati hrvatsku nogometnu reprezentaciju i Dinamo. Ima 50-ak Mandžukićevih dresova, a godinama skuplja i Dinamove dresove.

Foto: privatna arhiva

'Proširit ću kolekciju'

- Za ‘modre’ navijam od 1988. Imam 25 dresova koje su dinamovci nosili na utakmicama. Znam neke koji imaju i po 200-300 Dinamovih dresova, starih nekoliko desetljeća. Za takve sam ‘mali miš’, ali uskoro ću nabaviti još dresova - kaže Arnold pa dodaje:

- Želim dresove Vide, Ćorluke, Badelja, Jedvaja, Pivarića, Brozovića, Pjace i Kramarića dok su igrali za Dinamo. Ti dečki bili su u Rusiji i posebno su mi prirasli srcu.

Vanyur živi u Budimpešti, radi kao koordinator projekata EU i Mađarske u Ruralnom razvojnom programu.

- Ne mogu ići na Dinamove utakmice koliko bih htio. Imam obitelj, posao... Bio sam na četrdesetak utakmica. Najdraža mi je pobjeda protiv Arsenala. Odmah nakon toga pobjeda protiv Benfice. Najdraže gostovanje mi je protiv Ferencvaroša. Dobro, to za mene nije bilo gostovanje - smije se Vanyur.

'Mijenjao sam se s Ademijem'

Kolekcionara dresova ima i među igračima Dinama, a jedan je Arijan Ademi. Kapetan Dinama nikako nije mogao nabaviti dres Nike Kranjčara, koji mu je jedan od igračkih idola.

- Poslao sam mu dva, a zamislite tek moju sreću kad sam čuo da i on ima nešto za mene. Čuo je od zajedničkog prijatelja da obožavam Brunu Petkovića. Odmah je nagovorio Petka da mi nakon prve utakmice sa Šahtarom sačuva dres. Dobio sam i dres Boštjana Cesara, koji je za Dinamo igrao od 2001. do 2005. Dva za dva, nitko sretniji od mene - ponosno nam je rekao Vanyur.

Foto: privatna arhiva

Arnold nikad nije dobio nijedan dres osim ovih koje mu je sredio Ademi.

- Dresove uvijek kupujem. Na njih sam potrošio oko pola milijuna kuna, a dresovi hrvatske nogometne reprezentacije su mi prioritet. Na Dinamove sam potrošio oko 20.000 kuna - završio je Vanyur.

Komentari (5)
  • Kakav dres umbrov... ovaj od cesara ... romantika teska 2002-2006 su negdje imali takbe dresove... nikad prezaljena 19 (NK) ... volim samo dinamo alkhol i zene nista vise u zivotu ne zanima mene

    6. 11. 2019,   20:43
  • da se ovo moglo posloziti...luka 10, miki ili broz umjesto kove i carli umjesto bena...jos im dodas kljunu i kontroliras ligu prvaka

    6. 11. 2019,   18:33