Obavijesti

Sport

Komentari 5

Mađar potrošio 20.000 kuna za dresove Dinama: Htio je Nikin!

Mađar potrošio 20.000 kuna za dresove Dinama: Htio je Nikin!
1

Čuo sam da Arijan Ademi nikako nije mogao nabaviti dres Nike Kranjčar pa sam mu poslao dva, Nikin dres iz Dinama i reprezentacije, priča nam Arnold Vaynur, Mađar koji je veliki navijač Dinama

VIDEO

Čuo sam da Arijan Ademi želi nabaviti dres Nike Kranjčara. Pa tko će ga imati ako ne ja?! Preko zajedničkog prijatelja poslao sam mu dva Nikina dresa, klupski i reprezentativni, priča nam poznati kolekcionar dresova Arnold Vanyur (38).

Vanyur je na stranici 'MatchWornShirt' na dresove Barišića, Rebića i Petkovića potrošio 50.000 eura.

Arnold Vanyur rođen je u Pečuhu, majka mu je Hrvatica, a on godinama strastveno prati hrvatsku nogometnu reprezentaciju i Dinamo. Ima 50-ak Mandžukićevih dresova, a godinama skuplja i Dinamove dresove.

'Proširit ću kolekciju'

- Za ‘modre’ navijam od 1988. Imam 25 dresova koje su dinamovci nosili na utakmicama. Znam neke koji imaju i po 200-300 Dinamovih dresova, starih nekoliko desetljeća. Za takve sam ‘mali miš’, ali uskoro ću nabaviti još dresova - kaže Arnold pa dodaje:

- Želim dresove Vide, Ćorluke, Badelja, Jedvaja, Pivarića, Brozovića, Pjace i Kramarića dok su igrali za Dinamo. Ti dečki bili su u Rusiji i posebno su mi prirasli srcu.

Vanyur živi u Budimpešti, radi kao koordinator projekata EU i Mađarske u Ruralnom razvojnom programu.

- Ne mogu ići na Dinamove utakmice koliko bih htio. Imam obitelj, posao... Bio sam na četrdesetak utakmica. Najdraža mi je pobjeda protiv Arsenala. Odmah nakon toga pobjeda protiv Benfice. Najdraže gostovanje mi je protiv Ferencvaroša. Dobro, to za mene nije bilo gostovanje - smije se Vanyur.

'Mijenjao sam se s Ademijem'

Kolekcionara dresova ima i među igračima Dinama, a jedan je Arijan Ademi. Kapetan Dinama nikako nije mogao nabaviti dres Nike Kranjčara, koji mu je jedan od igračkih idola.

- Poslao sam mu dva, a zamislite tek moju sreću kad sam čuo da i on ima nešto za mene. Čuo je od zajedničkog prijatelja da obožavam Brunu Petkovića. Odmah je nagovorio Petka da mi nakon prve utakmice sa Šahtarom sačuva dres. Dobio sam i dres Boštjana Cesara, koji je za Dinamo igrao od 2001. do 2005. Dva za dva, nitko sretniji od mene - ponosno nam je rekao Vanyur.

Arnold nikad nije dobio nijedan dres osim ovih koje mu je sredio Ademi.

- Dresove uvijek kupujem. Na njih sam potrošio oko pola milijuna kuna, a dresovi hrvatske nogometne reprezentacije su mi prioritet. Na Dinamove sam potrošio oko 20.000 kuna - završio je Vanyur.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi