Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tek nedavno postali punoljetni: Dečki tvrde da imaju 18 godina

None Foto: Twitter/Miguel Villaseñor

Etiopijski atletičari Dinkalem Ayele i Getnet Yetwale tvrde da su tek prije par mjeseci postali punoljetni. Svjetska atletska federacija im vjeruje, ali njihova fotografija sugerira drugačije...

Kada su sportaši iz Afrike u pitanju, 'muljanje' s godinama nije ništa novo. Ali, dečki, ponekad stvarno treba biti realan.

Najnoviji 'slučaj' su dvojica Etiopljana, Dinkalem Ayele i Getnet Yetwale koji su za vikend trčali kros u danskom Aarhusu za natjecatelje do 20 godina.

Njihova je fotografija osvanula na Twitteru, a s obzirom da je na službenoj stranici Svjetske atletske federacije navedeno da imaju po 18 godina, i letimičan pogleda na nju bit će dovoljan da shvatite zašto je postala pravi hit.

Dakle, obojica su rođena u ovom tisućljeću! Navodno...

Stariji od njih dvojice je Ayele, a vodi se da je rođen 19. prosinca 2000. godine. Sunarodnjak Yetwale od njega je mlađi samo devet dana.

Gledajući fotografiju, stvarno je teško povjerovati da su njih dvojica tek prije koji mjesec i postali punoljetni, dobili zakonsku dozvolu za piti alkohol ili recimo dozvolu da mogu upravljati automobilom...

Ako ste među brojnim skepticima koji ne vjeruju da imaju samo po 18 godina, onda ćete se vjerojatno složiti da i nisu pretjerano talentirani, jer u kategoriji trkača do 20 godina Ayele je završio - 11., a Yetwale je kroz cilj prošao 21.

Komentari (18)
  • Ova 2 na slici su starija od vatre

    2. 4. 2019,   13:23
  • ma molim vas, pa odmah se vidi da su to još golobradi dječarci, dečkići, tek ušli u pubertet.

    2. 4. 2019,   14:07
  • Pa sto je ovdje cudno??? Rodili su se s 30 godina...

    2. 4. 2019,   13:50