Obavijesti

Sport

Komentari 8

Agüero donio Cityu preokret kod aktualnog osvajača EL-a

Agüero donio Cityu preokret kod aktualnog osvajača EL-a
1

Nogometaši Manchester Cityja slavili su na gostovanju kod aktualnog pobjednika Europske lige Porta s 2-1 u jednom od najatraktivnijih prvih utakmica 1/16 finala

VIDEO

Poveo je Porto u 27. minuti. Sjajno je s lijeve strane Hulk ubacio loptu u sredinu kraj nemoćnog Gäela Clichyja, a Varela je s ruba peterca savladao Joea Harta.

Izjednačio je u 55. minuti autogolom Alvaro Pereira. Stoper Porta pokušao je ukrotiti dugu visoku loptu u kaznenom prostoru upućenu prema Mariju Balotelliju, ali ju je ramenom skrenuo u vlastitu mrežu i ostavio svog vratara Heltona na krivoj nozi. Konačnih 2-1 za goste djelo je Sergija Agüera iz 84. minute. Savršeno je argentinskog napadača s lijeve strane poslužio povratnik u sastav Yaya Toure, pa Agüeru nije bilo teško poslati loptu u praznu mrežu.

Inače, Porto je tijekom susreta bio opasnija momčad, pa stoga portugalski prvak itekako može žaliti za porazom, svojim prvim europskim na Dragau nakon šest utakmica. Inače, u ovoj utakmici povratnici u redove "građana" bili su spomenuti Toure, nakon nastupa na Afričkom kupu nacija, i Balotelli, nakon suspenzije zbog gaženja Parkera u susretu protiv Tottenhama.

Valencia je slavila na gostovanju kod Stoke Cityja na Britanniji 1-0 sjajnim golom Mehmeta Topala. Zabio je defenivni turski veznjak u 36. minuti sjajnim dalekometnim udarcem u rašlje nemoćnog Asmira Begovića s više od 20 metara.

Hannover je na domaćem travnjaku preokrenuo rezultat protiv Club Bruggea i slavio s 2-1 golom iz jedanaesterca koji je "Panenkom" pospremio Jan Schlaudraff.

Gostujućim pobjedama osladili su se nizozemski klubovi PSV i Twente. Vodeća momčad nizozemskog prvenstva slavila je 2-1 protiv Trabzonspora, dok je Twente s minimalnih 1-0 pobijedio Steauu u Bukureštu.

Oslabljeni Udinese (bez Di Natalea i Isle) je u Udinama odigrao blijedih 0-0 protiv PAOK-a, dok je Wisla u Krakowu spasila bod protiv Standarda iz Liegea budući je u 88. minuti konačnih 1-1 s igračem manje postavio Cvetan Genkov.

Europska liga, 1/16 finala, prve utakmice:

Porto - Manchester City 1-2 (Varela 28 / Pereira 55-ag, Agüero 84)

Hannover - Club Brugge 2-1 (Sobiech 73, Schlaudraff 81-11m / Lestienne 51)

Steaua - Twente 0-1 (John 53)

Stoke City - Valencia 0-1 (Topal 36)

Trabzonspor - PSV 1-2 (Adin 33 / Matavž 6, Toivonen 11)

Udinese - PAOK 0-0

Wisla Krakow - Standard Liege 1-1 (Genkov 88 / Cyriac 28-11m)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba