Obavijesti

Sport

Komentari 254

Hrvatska osvojila broncu nakon 8 godina na EP-u, pali Talijani!

Hrvatska osvojila broncu nakon 8 godina na EP-u, pali Talijani!
3

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Barceloni. U utakmici za treće mjesto bili smo bolji od Talijana 10-8 i zasluženi slavili...

VIDEO

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je brončano odličje na Europskom prvenstvu svladavši u Barceloni Italiju s 10-8 (4-0, 3-5, 2-1, 1-2). 

Hrvatskoj je to prva europska medalja nakon čak osam godina i četvrta ukupno. Na EP 2010. u Zagrebu Barakude su osvojile zlato, a u Firenci 1999. i Kranju 2003. naši vaterpolisti su osvojili srebro.

CRO 10 - 8 ITA

#WP2018BCN #waterpolo 28/07 Highlights - Day 15 🤽♂️ 🥉Bronze Medal Match 🇭🇷️ CRO 10 - 8 ITA 🇮🇹️

Objavljuje LEN u Subota, 28. srpnja 2018.

Za razliku od polufinalnog dvoboja sa Srbima, Hrvatska je protiv Italije izvrsno ušla u utakmicu, a pokazala je igru dostojnu svjetskih prvaka - učinkovito i maštovito u napadu, te čvrsto i koncentrirano u obrani. Barakude su čak četiri puta gubili dvoboj za brončano odličje na Europskom prvenstvu, no u Barceloni je i toj negativnoj seriji došao kraj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatska je utakmicu počela bez svog kažnjenog izbornika Ivice Tucka, ali je krenula fantastično - prvu četvrtinu je dobila s 4-0.  No, u drugoj četvrtini Barakude nisu uspjeli sačuvati tu veliku prednost, Talijani su zabili čak pet golova i na poluvrijeme se otišlo sa samo dva gola prednosti (7-5), iako talijanski vratari nisu imali nijednu jedinu obranu. 

Treća četvrtina je započela važnim pogotkom Fatovića za 8-5, a potom je Andro Bušlje zabio za 9-5, opet velika četiri gola prednosti. U zadnjui četvrtinu se ušlo s 9-6, a Lončar četiri i pol minuta prije kraja postiže gol za 10-6, prednost koju Talijani više nisu mogli stići. 

Loren Fatović je s tri gola bio najbolji strijelac kod Hrvatske, Andro Bušlje i Luka Lončar su zabili po dva, dok je kod Talijana Valentino Gallo bio najučinkovitiji s dva gola. 

U finalu kasno navečer igraju Španjolska i Srbija. 

HRVATSKA - ITALIJA 10-8

HRVATSKA: Bijač (8 obrana), Macan, Fatović 3, Lončar 2, Joković 1, Buljubašić 1, Vukičević, Bušlje 2, Miloš, Vrlić, Šetka, Garcia 1, Marcelić.

ITALIJA: Del Luongo (6 obrana), Nicosia; Di Fulvio 2, Molina Rios 1, Figlioli 1, Fondelli, Renzuto 1, Velotto, Gallo 2, Presciutto 1, Bodegas, Echenique, Bertoli.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 254
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov