Obavijesti

Sport

Komentari 86

'Ako mi se otvori mjesto nakon odlaska Dalića, popričat ćemo'

'Ako mi se otvori mjesto nakon odlaska Dalića, popričat ćemo'
1

Trener Dinama Nenad Bjelica opet je izjavama zagolicao maštu navijača reprezentacije rekavši kako bi razmislio o ponudi da naslijedi Dalića na klupi Hrvatske. Zasad je koncentriran samo na Dinamo

VIDEO

Nenad Bjelica ima ugovor s Dinamom još godinu i pol i ne razmišlja previše o odlasku iz momčadi hrvatskog prvaka ni nakon što nije uspio prezimiti u Europi. Ali ipak je ponovio tezu oko mogućeg preuzimanja klupe hrvatske nogometne reprezentacije nakon Eura 2020.

"Modre" do kraja jesenskog dijela sezone očekuju utakmice protiv Lokomotive (subota, 17.30) i Rijeke (srijeda, 17 sati) na Maksimiru, a u prvnstvu već imaju jako komotnu situaciju: devet bodova prednosti pred Hajdukom uz utakmicu manje, deset pred Rijekom.

Pokretanje videa...

10:17

Treći uzastopni naslov prvaka sve je bliže za maksimirski klub, a na putu do dvostruke krune stajat će mu Rijeka, koja ga je svladala u prošlosezonskom finalu.

To je četvrtfinale Kupa na rasporedu 5. veljače, u tjednu nakon nastavka prvenstva, a igrat će se na Rujevici. Ždrijeb polufinala nije mazio "modre" ni bijele jer će pobjednik potom dočekati Osijek, dok će u drugoj utakmici za mjesto u šibenskom finalu 13. svibnja igrati Slaven Belupo i Lokomotiva u Koprivnici.

Život nakon LP-a: Dinamo je rekordno zaradio, HNL izgubio
Život nakon LP-a: Dinamo je rekordno zaradio, HNL izgubio

A što nakon toga za Bjelicu i njegov stožer? Dolazi Europsko prvenstvo na kojem će Zlatko Dalić s "vatrenima", preko otočke skupine s Engleskom, Češkom i pobjednikom play-offa Lige C (Škotska, Izrael, Norveška ili Srbija), pokušati ponoviti uspjeh iz Rusije.

Dalić nije decidirano rekao kako će otići nakon Eura, ali Bjelica bi ozbiljno razmislio o ponudi HNS-a da ga pozovu.

- Imam ugovor s Dinamom. Ali, ako se otvori mjesto, sjest ćemo i porazgovarati o tome. Moja je budućnost usko vezana za Dinamo, ovdje mi je lijepo i imam sjajan odnos s igračima i osobljem. Povezani smo s navijačima, svima nam je jako lijepo - rekao je Bjelica za Sportske novosti i dodao:

- Ne želim otići u, primjerice, 14. klub Bundeslige ili Serie A i zbog toga napustiti Dinamo s kojim igram Ligu prvaka ili Europsku ligu. To za mene nema previše smisla.

 

Podsjetimo, u intervjuu za španjolski Radio Marca Albacete Bjelica je prije mjesec dana o temi reprezentacije rekao sljedeće:

- Ovdje je puno glasina da bih mogao biti sljedeći izbornik Hrvatske, nakon Eura 2020., jer je sadašnji izbornik rekao da će otići nakon toga. Sad sam među ljudima kandidat broj 1. Biti izbornik svjetskih viceprvaka ponos je za bilo kojeg trenera, voditi svoju zemlju želja je svakog trenera - rekao je Bjelica pa ipak malo "povukao ručnu":

- Sad mi je 48 godina, jako sam motiviran. Sviđa mi se teren, sviđa mi se svakodnevni rad s momčadi. Možda sam malo premlad da bih postao izbornik jer je to malo dosadniji i drugačiji posao, ali nikad se ne zna što će doći u životu. Zemlja smo s četiri milijuna stanovnika, s puno talenta i balkanskim karakterom.

'Faul Muriela je skandalozan... Što sa mnom? Pustite trenera'
'Faul Muriela je skandalozan... Što sa mnom? Pustite trenera'

- Moj je san trenirati velike momčadi u velikim ligama poput njemačke, talijanske i španjolske. Zapravo, nije to moj san, nego cilj i ostvarit ću ga. Imam ga jasno zacrtanog. Čovječe, ako mogu biti kandidat za mjesto hrvatskog izbornika, mogu biti kandidat i za trenera bilo kojega jakog španjolskog kluba - zaključio je Bjelica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica