Obavijesti

Sport

Komentari 2

Alberto Contador pao na još jednom doping testu!

Alberto Contador pao na još jednom doping testu!
1

New York Times javlja da je Contador pao na još jednom testu, koji bi mogao značiti da je koristio transfuziju krvi kako bi poboljšao izdržljivost...

VIDEO

New York Times publicirao je izvještaj koji sugerira da je španjolski biciklist Alberto Contador na ovogodišnjem Tour de Franceu pao na još jednom, zasada javnosti nepoznatom doping-testu. Alberto Contador, trenutno suspendiran zbog sumnje da je koristio doping, istaknuo je kako očekuje da njegov slučaj bude riješen u idućih osam do deset dana. Trostruki i aktualni pobjednik Tour de Francea privremeno je suspendiran prošli tjedan, nakon što je postalo jasno da je u njegovim A i B uzorcima urina pronađena manja količina zabranjenog sredstva klenbuterola.
Contador je očekivano odmah ustvrdio kako je nevin i kako je nedopuštena supstanca u njegovo tijelo ušla kroz mesni odrezak koji je pojeo tijekom ovogodišnjeg Toura na kojem je i obavljeno sporno testiranje.
Međutim, New York Times javlja da je Contador pao na još jednom testu, koji bi mogao značiti da je koristio transfuziju krvi kako bi poboljšao izdržljivost. Izvještaj, temeljen na iskazu osobe koja tvrdi da je upoznata s rezultatima testiranja, donosi kako je testiranjem kod španjolskog biciklista pronađena posebna vrsta kemikalije nazvana plastifikator.
Barem jedno od mnogih ispitivanja provedenih na uzorku mokraće Contadora s ovogodišnjeg Toura, otkrilo je osam puta veću razinu kemikalije od minimalne razine koja označava doping, stoji u izvješću. Anonimni izvor tvrdi da je sporni uzorak urina Contador dao 20. srpnja, večer uoči posljednjeg dana odmora na Touru. Sljedećeg dana bio je pozitivan na klenbuterol, supstancu za mršavljenje i jačanje mišića. Prema New Yorku Timesu, pronalazak plastifikatora u urinu sportaša može značiti da je taj sportaš koristio transfuziju krvi za poboljšanje izdržljivosti. Svjetska anti-doping agencija (WADA) zabranjuje transfuziju krvi ili intravenozne infuzije, osim u hitnim medicinskim slučajevima. U izvješću se dalje navodi da su od ranije već postojala testiranja na krvni doping koja su otkrivala transfuziju tuđe krvi, ali je nova metoda testiranja, prvi puta provedena na Tour de Franceu, postavila i nove standarde, jer može otkriti da li je sportaš imao transfuziju svoje vlastite krvi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani