Obavijesti

Sport

Komentari 15

Alen Bokšić o nasljedniku Anti Rebiću: Nemoj biti moja kopija

Alen Bokšić o nasljedniku Anti Rebiću: Nemoj biti moja kopija
3

Tek mu je 19 godina i treba ga pustiti da se razvija u miru. Da postane originalni Ante Rebić, a ne kopija Bokšića ili bilo koga drugoga, rekao je legendarni Boka

VIDEO

Mladog napadača Splita Antu Rebića mnogi uspoređuju s Alenom Bokšićem, na kojeg navodno jako podsjeća po igri i figuri. 

Za mišljenje smo upitali i “original”, no on se odmah ogradio: 

- Antu sam gledao samo nekoliko puta, pa ne bih davao svoj sud. Uostalom, nije pravedno tako mladom momku natovariti toliki teret na leđa - kazao je Bokšić i dodao: 

- Tek mu je 19 godina i treba ga pustiti da se razvija u miru. Da postane originalni Rebić, a ne kopija Bokšića ili bilo koga drugoga. Pred njim je još dug put. Lani je bio junior Splita, tko zna gdje će biti za godinu-dvije dana.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bokšić je svom nasljedniku savjetovao da samo igra i uživa. 

- Najvažnije je da uživa u onome što radi. A vrijedi li 10, 20 ili 800 milijuna, manje je važno. Mora shvatiti da nije važno koliko vrijedi s 19 godina nego koliko će vrijediti s 32. Na kraju se svode računi i zbraja tko je koliko napravio i zaradio - kaže Bokšić, koji ne bi žurio s transferom.  

- Zašto mu ne bi bilo bolje još jednu godinu napredovati u dresu Splita? S transferima treba biti oprezan, dobro izabrati i klub i ligu, a ne grlom u jagode. Što da mu se dogodi kao Kaliniću ili Vukušiću, koji su imali i talent i kvalitetu, ali su otišli u klubove koji se bore za opstanak i koji šutnu na gol jedanput u šest utakmica? Kako će se u takvoj sredini napadač razvijati? Evo, Kovačić igra u neprepoznatljivu Interu, dobio je prigodu, dobar je... A što da se sutra promijeni trener i dovede deset novih igrača. Što onda?

Kaže da treba imati i sreće...

- Ja sam je imao, došao sam u veliki klub, koji je postao prvak Europe, igrao sam i napredovao uz velike igrače i to mi je itekako pomoglo. Lako je u takvoj sredini napredovati. I zato treba pažljivo odabrati.

Nije se upuštao u prognoze kad će Rebić biti pozvan u A reprezentaciju.  

- Ako se nastavi ovako razvijati, doći će i taj dan. Sada su ispred njega Mandžukić, Olić, Eduardo, Jelavić, Kalinić... A mogu igrati samo dvojica. Sigurno ćemo ga pratiti, a Igor Štimac odlučit će kad je najbolji trenutak za poziv. 

Rebiću savjetuje da bude strpljiv, trenira i igra i nastavi se razvijati. 

- Čujem da je momak ‘zdrav u glavi’. Ima i sreću da klub ima strpljenja s njim, da ga dobro i pametno savjetuju, a to je u ovom trenutku najvažnije. Dug je put od talentiranog do velikog igrača, a on je tek na početku tog puta.  

Na koncu se Bokšić ipak odao:

- Pričali su mi mnogi da ih podsjeća na mene, no meni se ipak čini da je on sada fizički puno moćniji nego što sam ja bio u njegovim godinama. Drago će mi biti ako mali jednoga dana postane pravi igrač. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov