Obavijesti

Sport

Komentari 37

Alilović: Nisam rekao da nisam spreman, u odličnoj sam formi

Alilović: Nisam rekao da nisam spreman, u odličnoj sam formi
1

Izbornik Goluža nepozivanje Mirka Alilovića na utakmice protiv Španjolske opravdao je dogovorom, no hrvatski golman u razgovoru za Sportplus otkrio je drugačiju istinu

VIDEO

Čuo sam se s izbornikom, rekao mi je da me neće zvati za utakmice sa Španjolcima. Rekao je kako misli da nisam u nekoj formi. I što bih mu ja trebao na to reći? 'Jesam, u formi sam, ja bih trebao braniti'. Ne ide to tako. Neki su i pisali da nisam spreman, a ja nikad nisam rekao da nisam spreman. Za Hrvatsku ću braniti bolestan i ozlijeđen, otvorio je dušu Mirko Alilović u razgovoru za Sportplus.

Mirko je na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Švedskoj označen kao glavni krivac za hrvatski neuspjeh, a posljedica lošije forme u Švedskoj je i nepozivanje za kvalifikacijske utakmice protiv Španjolske. Izbornik Slavko Goluža opravdao je to međusobnim dogovorom te napomenuo kako mu je drago da je i Mirko rekao da na golu treba biti netko drugi. I taj dogovor, ali i Mirkovo navodno savjetovanje izbornika su u samom startu bili čudni. Kako je uopće moguće da se izbornik jedne reprezentacije dogovara s igračem tko će biti pozvan, a tko ne?! A sada je sasvim jasno da Mirko tu nije imao pravo glasa. Kao što, uostalom, i treba biti u takvoj situaciji. No izbornikovo guranje priče o dogovoru u medije je u najmanju ruku neprofesionalno. Opravdat ćemo to neiskustvom.

Radio sam individualno s trenerom, forma mi raste i na temelju toga očekivao sam poziv u reprezentaciju

- Loša forma? To je njihovo mišljenje. Ja mislim da sam u jako dobroj formi u posljednjih mjesec dana i na temelju toga sam očekivao poziv. Od povratka sa SP-a radio sam dva tjedna individualno s trenerom i iz utakmice u utakmice forma mi raste - priča Alilović.

Naravno da je razočaran, no i dalje čvrsto stoji na zemlji. Zna da je Španjolska samo jedna akcija i da nije kraj svijeta što on nije među trojicom koji konkuriraju za sastav. Istina, naviknuti smo već na njega i većina stručnjaka smatra da je za Mirka moralo biti mjesta. Mogao je pomoći jer dobro poznaje Španjolce. Ipak je u jednoj od najjaćih liga svijeta branio pet godina.

- Da, ali ponavljam, to je odluka izbornika i trenera golmana.

Glupo je što su od mene tražili da odlučim tko će braniti na SP-u, to su morali odlučiti izbornik i Šola

Vratio se malo i na SP i situaciju u kojoj mu je nakon utakmice s Danskom u sobu uletio trener golmana Vlado Šola i rekao da bira tko će braniti, on ili cimer Šego.

- Da ja kažem Šegi ti hoćeš ili ti nećeš braniti? To nije moj posao, to je glupo i nekorektno prema meni i prema Šegi. S njim sam bio cimer, jeo, pio, trenirao i sada da ja odlučujem. Za to postoje drugi ljudi, trener golmana i izbornik - zaključio je za Alilovića, a cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Sportplusa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani