Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Alkohol ga umalo stajao glave: 'Bio sam sravnjen sa zemljom'

None Foto: Facebook

OVISNOST Emil Milihram (36), šesterostruki prvak Europe u kanuu, priznao je da je bio ovisnik o alkoholu. Triput se vadio iz jako teške situacije bez ičije podrške i, kaže, imao je odlučnost da se vrati

Sve je šokirao 36-godišnji Varaždinac Emil Milihram, koji je šesti put postao europski prvak u kanuu, otkrivši kako je imao probleme s ovisnosti o alkoholu.

On je prije tri godine varaždinskim medijima otkrio da se odlučio povući iz kajak-kanua, no prije nekoliko dana napravio je veliki povratak osvojivši zlato i broncu u ekipnom dijelu na Europskom prvenstvu u Sloveniji.

Nakon povratka s europske smotre, otkrio je, imao je tri liječenja ovisnosti od alkoholizma i bio na dnu. Ipak, uzdigao se iznad svega.

- Vjerojatno to imam u sebi, odlučnost da u svojoj glavi napravim klik - opisao je Milihram koji o početku svoje sada bivše ovisnosti nije htio mnogo govoriti.

- Bio sam totalno sravnjen sa zemljom. Ovisnost ne bira, može se dogoditi doktoru, radniku, variocu, ali i vrhunskom sportašu. Zašto je došlo do ovisnosti, bolje da pitate doktore - naglasio je Milihram koji se u tom trenutku našao sam sa svojim problemima.

- Nisam imao ničiju podršku. Sam sa sobom sam morao riješiti neke stvari - dodao je 36-godišnjak koji nije odustao u najtežim trenucima.

VARAŽDINAC PRVAK EUROPE 'Bio sam ovisan o alkoholu, čak triput bio u bolnici, padao sam'

- Sport je religija i u glavi sam imao jak cilj. Sve to napravio sam u vrlo skromnim uvjetima sa sportskom stipendijom Grada Zagreba, uz podršku Hrvatskog kajakaškog saveza, Kanu kluba Končar i trenera Stjepana Perestegija - istaknuo nam je Milihram koji je u cijeloj priči bio sam koji je čak 13 puta proglašen najboljim sportašem Grada Varaždina.

- I dalje sam ponosni Varaždinec koji voli svoj grad i bivši klub KKK Varteks. Jednostavno određeno nezadovoljstvo se u meni nakupilo i morao sam se 2016. godine prebaciti trenirati u Zagreb - objasnio je Milihram koji u cijeloj priči nije zaboravio na obrazovanje.

Naime, mora riješiti diplomski rad na Međimurskom veleučilištu, smjer menadžmentu turizma i sporta.

- Cilj je diplomirati i zaposliti se. Hoću li tada moći trenirati na razini da pripremim za europske i svjetske smotre, vidjet ćemo. Mladim sportašima koji se bave kajakom i kanuom savjetujem neka se vesele i uživaju u ovom predivnome sportu - zaključio je Varaždinac.

Komentari (8)
  • Lik iz varazdina a ekipa valja "viceve" o zagorcima

    22. 5. 2019,   11:13
  • Baš je naš...🤣

    22. 5. 2019,   08:32
  • Zagorci nisu nikada alkoholičari, oni su samo ljubitelji gemišta .

    22. 5. 2019,   08:28