Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Američki razigravači su najveće brige prije finala

None Foto: Miranda Čikotić

Prvi put u povijesti o prvaku Hrvatske odlučivat će dva dalmatinska kluba. Zadar i Split CO finalnu seriju otvaraju danas u 18 sati u Jazinama

Finalisti ovogodišnjeg prvenstva Hrvatske najveći su udarac dobili tijekom polufinala, i to zahvaljujući svojim američkim razigravačima. Dok su Splićani ostali bez Tonyja Akinsa, strogo suspendiranog zbog pušenja “trave”, Zadrane je poremetila objavljena izjava Coreya Brewera da je odlučio otići na kraju sezone.
- Akinsu nitko ne može zbog jednog džointa umanjiti zasluge za sve što je napravio za nas. Živio je s momčadi, savjetovao mlade suigrače, učio je tekstove hrvatskih pjesama - ispričao je trener Slobodan Subotić te dodao kako se u karijeri nagledao svakakvih Amerikanaca, koji su znali ići punicama na sprovod pet puta u sezoni.
Aco Petrović incident s Brewerom okarakterizirao je “sprdačinom”.
- Mi smo fenomeni, kako sebi podapinjati nogu. Objavljivanje takvih izjava pred najvažnije utakmice sezone apsolutno je neodgovorno - rekao je Aco.
Zadrani žele trofej pod svaku cijenu, Splićani su puno rasterećeniji. Iako je Zadar favorit, slavit će momčad koja se bolje bude nosila sa svojim problemima.

Komentiraj, znaš da želiš!