Obavijesti

Sport

Komentari 3

Amerikanac moli Kanađanina da ne uhiti Turčina, a nije vic

Amerikanac moli Kanađanina da ne uhiti Turčina, a nije vic
5

Portland nema Nurkića, a Kanter nema putovnicu. Erdogan je za njim raspisao potjernicu. Pa senator Wyden iz Oregona kanadskog premijera Trudeaua moli da ne uhiti Turčina Kantera

VIDEO

Vjerojatno neće trebati, ali političari razmišljaju unaprijed (kako osigurati koji glas više) pa je američki senator, Ron Wyden iz Oregona, otvorenim pismom kanadskom premijeru Justinu Trudeau apelirao da: ne uhapsi centra Blazersa Enesa Kantera ako ovaj bude morao u Kanadu te da mu osigura siguran povratak u Portland.

Pet kratkih činjenica:

  • Portland je glavni grad Wydenove države, Oregona
  • TrailBlazersi su iz Portlanda
  • u finalima NBA konferencija igraju Portland-GSW i Milwaukee-Toronto
  • ako Portland prođe (šanse im se vrte oko 5%) ide u finale
  • ako prođe i Toronto onda Blazersi moraju u Kanadu najmanje dvaput

Senator Wyden sigurno predobro zna da su šanse za NBA finale Portland vs. Toronto daleko manje od teoretskih 25%, ali unaprijed ide rješavati stvar javnim (naravno) pismom mega-popularnom Trudeau pa time lovi oregonske glasove za novi mandat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U čemu je problem? Enes Kanter je Turčin koji o aktualnom turskom predsjedniku Recepu Erdoganu ne misli ništa dobroga. Erdogan ne podnosi takva mišljenja pa je Kanteru turska Vlada opozvala putovnicu. Što je okej za apsolutno sve NBA tekme osim kada se ide Toronto Raptorsima u goste, dakle - u Kanadu.

Erdogan je putem Interpola za Kanterom izdao i tjeralicu. Pa ako Portland nekim čudom uđe u finale (u prvoj utakmici finala Zapada glatko su izgubili od Curryja i Warriorsa), a to naprave i Raptorsi, onda kanadske vlasti Kantera po zakonu moraju uhititi čim im dopadne lisica. I onda ga izručiti Turskoj.

Iz tog je razloga Kanter, ističe senator u svom otvorenom pismo kanadskome premijeru, već propustio gostovanje kod Raptorsa, prošlog ožujka. A Blazersima je utoliko neophodniji jer im se ozlijedio inače prvi centar, Jusuf Nurkić (BiH).

Oklahoma City Thunder center Enes Kanter at Chesapeake Energy Arena in Oklahoma City

Kanter je bio jedan od rijetkih igrača Portlanda koji je dobro odigrao prvu tekmu finala Zapada sa prvacima Warriorsima (10-16-3) i pokazao se kao sjajna akvizicija usred sezone (iz posrnulih NY Knicksa).

Turski košarkaš je za nedavni Majčin dan preko društvenih mreže zamolio rodbinu i prijatelje da poruče njegovoj majci koliko ju voli jer sam ne smije ni prismrditi u Tursku. Tužno i žalosno.

A u cijeloj toj priči profesionalni političar Wyden vidio je priliku za skretanje pažnje - na sebe. Dok Warriorsi imaju Curryja Wyden ne mora brinuti da će Kanter morati u Kanadu.

Turkish NBA player Enes Kanter speaks about the revocation of his Turkish passport and return to the United States at National Basketball Players Association headquarters in New York
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića