Obavijesti

Sport

Komentari 126

Amerikanci: Uložit ćemo 230 mil. kuna u Hajduk u 5 godina

Amerikanci: Uložit ćemo 230 mil. kuna u Hajduk u 5 godina
1

Prvi dio bi obuhvaćao podmirenje svih dugova igračima, drugi dio je za sve ostale dugove koji bili bi plaćeni u godinu dana, dok bi treći dio bilo ulaganje u stadion

VIDEO

Predstavnik grupacije koja je zainteresirana za kupnju Hajduka, američki odvjetnik Michael Glover, predstavio je danas okvirni plan ponude koja će biti predana gradonačelniku Splita Ivi Baldasaru u ponedjeljak. 

- Planirani iznos investicije je 230 milijuna kuna i to u okviru pet godina. Prvi dio bi obuhvaćao hitno podmirenje svih dugova igračima, trenerima i zaposlenicima. Drugi dio bi obuhvatio sve ostale dugove, za koje bi se napravila revizija i bili bi plaćeni u roku godinu dana, dok bi treći dio bilo ulaganje u stadion koji je u očajnom stanju, kako sigurnosnom tako i po pitanju komfora navijača i igrača - otkrio je Glover i pojasnio kako se ponuda odnosi isključivo na dionice u vlasništvu grada. 

- Naš partner u razgovorima je grad od koga očekujemo 51 posto dionica. Njihovih ili od malih dioničara, nama je svejedno. Moja je preporuka malim dioničarima koji žele zaraditi, da sačuvaju svoje dionice. Spremni smo preuzeti i dio od 75 milijuna kuna koliko je grad bio dužan investirati u stadion u proteklom razdoblju. 

Za Glovera i njegove partnere referendum koji planira raspisati gradonačelnik Baldasar nije prihvatljiv. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vremena nema, u tih par mjeseci će toliko pasti vrijednost Hajduka, da bi ga bilo jako teško, ako ne i nemoguće izvući. Trenutno je stanje kritično, dug iznosi 60-80 milijuna kuna, uz dug od 30 milijuna kuna za kredit koji dospijeva u listopadu. Jedan od razloga je i promjena u ugovorima igrača, koji su, svjesni da ne mogu do plaća, u ugovore stavljali klauzule prema kojima im pripada postotak od transfera, što je dugoročno štetno za Hajduk. Od gradonačelnika očekujemo smislen odgovor u roku od nekoliko dana. Razumijemo da se mora poštovati procedura, da mora upoznati GV, to ćemo čekati. No referendum ne, jer ovo nije klasično preuzimanje dionica, ovo je čest posao za kompanije koje su u velikim problemima kakvim je Hajduk - otkriva Glover, kojega ne brine ni protivljenje Torcide. 

- Moja percepcija cjelokupne javnosti je izuzetno pozitivna. Respektiram strast i interes Torcide, no Hajduk mora biti klub svakog navijača u Splitu, Dalmaciji i u Hrvatskoj, ne isključivo jedne grupe - kaže Glover, koji je svjestan rizika u koji se on i partneri upuštaju. 

- Vrijednost Hajduka je trenutno ''zaključana'', a ''otključati'' se može isključivo velikom financijskom investicijom, koja sa sobom nosi rizik. Procijenili smo da će proći tri do pet godina dok Hajduk ne počne raditi nezavisno, te da će nas to stajati oko 230 milijuna kuna. 

O načinu povrata novca nije želio govoriti, ali otkrio je jedan detalj. 

- Jedan od načina poboljšanja rezultata i financijskog stanja je da nećemo prodavati igrače prerano, kao što se radi sada. Mi smo kao grupa spremni ne prodati nijednog igrača, ako je to u najboljem interesu Hajduka u natjecateljskom smislu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram