Obavijesti

Sport

Komentari 13

SAD-u je otpao najbolji igrač, a uspjeli su vratiti Mikea Bryana!

SAD-u je otpao najbolji igrač, a uspjeli su vratiti Mikea Bryana!
1

Jim Courier je uspio nagovoriti 40-godišnjeg Mikea Bryana da se vrati u reprezentaciju, iako je 2016. godine zajedno s blizancem Bobom odlučio odustati od igranja u Davis Cup dvobojima

VIDEO

Američki Davis Cup izbornik Jim Courier nominirao je u utorak Jacka Socka, Stevea Johnsona, Sama Querreyja, debitanta Francesa Tiafoea i povratnika Mikea Bryana za polufinalni dvoboj protiv najboljih hrvatskih tenisača, koji će biti odigran na zemljanoj podlozi u Zadru od 14. do 16. rujna.

Nekoliko sati prije nego što je objavljen američki sastav, hrvatski Davis Cup izbornik objavio je da su u njegovoj nominaciji za taj dvoboj Marin Čilić, Borna Ćorić, Franko Škugor, Ivan Dodig i Mate Pavić.

U američkom sastavu nema njihovog najbolje rangiranog tenisača, 33-godišnjeg Johna Isnera, koji se trenutačno nalazi na 11. mjestu pojedinačne ATP ljestvice i probio se do četvrtfinala na US Openu. Isner je sudjelovao u ovogodišnjim pobjedama reprezentacije SAD-a protiv Srbije i Belgije, ali će izostati s polufinala jer krajem rujna njegova supruga treba roditi njihovo prvo dijete.

No, Jim Courier je uspio nagovoriti 40-godišnjeg Mikea Bryana da se vrati u reprezentaciju, iako je 2016. godine, nakon četvrtfinalnog poraza od Hrvatske, zajedno s blizancem Bobom odlučio odustati od igranja u Davis Cup dvobojima. U međuvremenu je Bob Bryan zbog ozljede u svibnju morao naprasno prekinuti igranje, a Mike Bryan je udružio snage s Jackom Sockom, s kojim je osvojio naslov u Wimbledonu, a i na US Openu su došli do četvrtfinala te su još uvijek u konkurenciji za trofej. 

Jack Sock je 18. tenisač u pojedinačnoj konkurenciji i 12. u parovima te je prilično izgledno da će igrati sva tri dana u Zadru. Steve Johnson je 31. na pojedinačnoj ATP ljestvici, Sam Querrey se nalazi na 35. mjestu, a 20-godišnji debitant Frances Tiafoe zauzima 44. poziciju. Mike Bryan je trenutačno na vrhu ljestvice igrača parova. 

Bit će to peti međusobni okršaj ovih dviju reprezentacija, a Hrvatska trenutačno vodi 4-0, nakon pobjeda u Zagrebu 2003., Carsonu 2005., Poreču 2009. i Portlandu 2016. godine, kad su naši tenisači uspjeli preokrenuti zaostatak od 0-2 nakon prvog dana.

Ukoliko još jednom bude uspješnija od SAD-a, Hrvatska će u finalu igrati u gostima u Francuskoj ili Španjolskoj.

Francuzi su domaćini Španjolcima u Lilleu, a francuski izbornik Yannick Noah je u momčad branitelja prošlogodišnjeg naslova nominirao Lucasa Pouillea, Richarda Gasqueta, Benoita Pairea, Juliena Benneteaua i Nicolasa Mahuta.

S druge strane, španjolski izbornik Sergi Bruguera u momčad je postavio Rafaela Nadala, Pabla Carreno-Bustu, Roberta Bautistu Aguta, Feliciana Lopeza i Marcela Granollers-Pujola.

Ovo je posljednja godina u kojoj se Davis Cup igra prema staroj formuli, ustanovljenoj 1981. godine kreiranjem Svjetske skupine sa 16 najboljih reprezentacija. Predstavnici nacionalnih saveza su na godišnjoj skupštini ITF-a izglasali promjenu sustava, prema kojem će se od 2019. godine Davis Cup pretvoriti u tjedno turnirsko natjecanje 18 reprezentacija, koje će biti odigrano u Madridu.

VIDI OVO: 9 zanimljivosti o Zlatku Daliću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao