Obavijesti

Sport

Komentari 57

Ana Đerek ide u Rio: Nema ni dvoranu, a izborila Igre sa 17

Ana Đerek ide u Rio:  Nema ni dvoranu, a izborila Igre sa 17
1

DALEKO JE ZAGREB... Savez je hrvatskoj gimnastičarki Ani Đerek platio put od Zagreba do Rio de Janeira na kvalifikacije za Olimpijske igre, a nije htio platiti put od Zagreba do Splita

VIDEO

Zaboraviti prijaviti judaše za kvalifikacijski turnir za Rio vrhunac je šlampavosti, ali ima još sličnih sportskih priča. Gimnastičarka Ana Đerek (17), recimo, morala je dio putovanja na kvalifikacije platiti sama.

Doduše, ne velik dio, ali skandalozno zvuči da su potencijalnoj olimpijki, koja je to na kraju i postala, iz matičnog saveza platili put od Zagreba do Rija, ali ne i puno manji dio, od Splita do Zagreba?!

Nevjerica i razočaranje bili su veliki, no na kraju su “uskočili” iz Anina kluba Marjana, u kojem se muče s neimaštinom, pa je Ana ipak otputovala u Brazil i izborila Olimpijske igre. Skandalozno ponašanje čelnika saveza, nasreću, nije ugasilo i ovu lijepu sportsku priču, no zato bi mogla kronična neimaština i grozni uvjeti.

Prostor, ne dvorana

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naime, prostor u kojem treniraju splitski gimnastičari ne može se nazvati gimnastičkom dvoranom. Tu su nagurane prastare sprave, tiskaju se deseci mladih gimnastičara... Ali i u takvim uvjetima bilježe vrhunske rezultate. Nakon što je Tina Erceg nastupila na Igrama u Pekingu i Londonu, Marjan će dati predstavnika i na trećem OI-ju zaredom.

- Nastup na OI-ju je san svakog sportaša, pa tako i moj. Presretna sam, pogotovo jer sam to postigla u nemogućim uvjetima - kaže Ana, koja je nedavno bila na pripremama u Mađarskoj i uvjerila se kako je to raditi u normalnim uvjetima.

GIMNASTIČKA LJUBAV Talentirana Ana u vezi je s perspektivnim gimnastičarom Tinom Srbićem (19)

- Mađari nisu u top pet gimnastičarskih nacija, ali imaju sve što im treba. Dvorana, ambulanta, treneri, liječnici, fizioterapeuti, maseri... Mi o takvim uvjetima možemo samo sanjati.  

Zbog svega toga Ana mora napustiti Split ako želi nastaviti s gimnastikom.

- Postoje ponude iz inozemstva, ali ne vjerujem da ću ih prihvatiti. Najvjerojatnije ću u Zagreb na studij i tamo ću nastaviti trenirati - kaže Ana.

U Zagrebu će imati i podršku drage osobe, Ana je već dvije i pol godine u vezi s gimnastičarom Tinom Srbićem (19).

Roditelji prvaci

- Upoznali smo se u reprezentaciji i velika mi je podrška, kao i ja njemu. Ponosna sam na njegove rezultate, osvojio je tri medalje na Svjetskom kupu... Ali i on je ponosan na moj plasman na OI.

Ana dolazi iz sportske obitelji. Otac Mirko Đerek bio je prvak Jugoslavije i treći u Europi u kickboxingu, a mama Vanda Jakus državna prvakinja u plivanju. Radi s trenericom Magdom Ilić, pomaže joj i Tina Erceg, a o svemu se brine predsjednica kluba Deni Borozan. Marjanke se drže skupa, ne traže puno.

- Mala dvorana, ma može čak i ova, iako tu nema uvjeta, ali samo da je malo urede i nađu prostor za sprave, te jedna nova greda i zaletište za preskok. Nismo vrlo zahtjevni... Kad vidim u kakvim uvjetima drugi rade, onda mi bude žao jer znam da bih imala i puno bolje rezultate u takvim uvjetima - kaže Ana.

Uči na putovanjima

Trenutačno je najviše muči kako uskladiti sport i školu.

- Uh, zadnjih mjesec dana nisam uopće bila u školi, tako da hvatam zaostatke. Nosim knjige na putovanja, učim... - kaže Ana, koja je plasmanom na Olimpijske igre ispunila svoj glavni cilj.

- Jedva sam izborila plasman u Rio, a sad želim što bolje odraditi natjecanje, pa što bude. O medalji i ne sanjam, konkurencija je velika, moje je da odradim najbolje što znam - rekla je Ana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu