Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ana Jelušić tek 43., Zettel slavila na startu sezone

None Foto: Igor Kralj

Ana je u veleslalomu u Söldenu bila 43 ostala bez druge vožnje. Zettel je prestigla vodeću nakon prve vožnje Tanju Poutianen, treća je Fiscbacher

Ušavši u ciljnu ravninu, Ana je pogledala semafor i nezadovoljna spustila glavu. Tri sekunde i 45 stotinki zaostala je za vodećom Finkinjom Tanjom Poutiainen.
- Ne znam zašto je to tako. Nikako mi nije jasno. Ne mogu voziti veleslalom jednako na treningu i na utrci. Evo, za Tanjom Poutiainen na treningu zaostanem od deset stotinki do, najviše, sekunde. A pogledajte sad na utrci! Gotovo tri i pol sekunde. Ne znam, stvarno ne znam - rekla je mlada Riječanka nakon prvog veleslaloma sezone u kojem je slavila Kathrin Zettel. Vrijeme nakon prve vožnje 1:13,28 sa startnim brojem 63 za Anu je značilo 43. mjesto.
- Fali mi samopouzdanja, sigurnosti. Zasad ne znam zašto je to tako. Valjda će biti bolje. Mora - zaključila je Ana Jelušić. U nedjelju će u Söldenu startati i Ivica Kostelić. Najbolji rezultat na tirolskom ledenjaku Retelbachu ostvario je prije četiri godine. Bio je dvanaesti.
- Za početak bi bilo dobro osvojiti koji bod. Ući u drugu vožnju bilo bi odlično. Zanima me današnji veleslalom, u posljednje vrijeme mi dobro ide - rekao je Ivica

Komentiraj, znaš da želiš!