Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ana & Nika, turistkinje na slovenskom Pohorju

None Foto: AFP

Ana Jelušić i Nika Fleiss razočarale su hrvatske navijače na 44. Zlatnoj lisici. Peticu je zaslužila samo Janica Kostelić i to za - navijanje

Kad bi se Janica bez treninga spustila niz Pohorje, ne bi bila lošija od 27. mjesta, ciničan je bio jedan gledatelj uz ciljnu arenu na 44. Zlatnoj lisici.
U tradicionalno “hrvatskoj” disciplini, slalomu, naše natjecateljice pokupile su “mrvice” u Mariboru. Nika Jelušić bila je 27., Ana Jelušić i Sofija Novoselić nisu dočekale “luksuz” druge vožnje.  Kiša i loša, grbava staza nisu idealni uvjeti, ali su isto tako i dobar alibi za skijaški turizam na Pohorju.
- Ništa nisam vidjela. Trebala sam baciti skijaške naočale - dosta ljuta je bila Ana Jelušić koja će, s ovakvom formom, teško ponoviti prošlogodišnje drugo mjesto na Snježnoj kraljici na Sljemenu.
Janica Kostelić ju je, dok je dijelila autograme, tješila nedaleko od ciljne arene. Riječ utjehe trebala je i Nika Fleiss koja je ostala razočarana semaforom.
- Mislila sam da sjajno idem. Da će biti dobar rezultat. Međutim, sve je to bilo jako loše - izjavila je Samoborka koja će nekoliko dana na odmor. Krajem siječnja slijedi novi slalom, u Ofterschwangu.

JELUŠIĆ - SLALOM:
1. Reiteralm (Austrija) 23. mjesto
2. Panorama (Kanada) 3. mjesto
3. Aspen (SAD) 12. mjesto
4. Lienz (Aut) 5. mjesto
5. S. Mlyn (Češ)  bez plasmana
6. Maribor (Slo)  bez plasmana

Komentiraj, znaš da želiš!