Obavijesti

Sport

Komentari 17

Ana Šimić sedma u finalu visa, Lasickene napadala 208 cm!

Ana Šimić sedma u finalu visa, Lasickene napadala 208 cm!
3

Slavila je Ruskinja Marija Lasickene sa 2.04 m, koja je do zlata stigla preskočivši osam visina u prvom pokušaju. Ruskinja je pokušala preskočiti i 2.08 m što bi bio njezin osobni rekord

VIDEO

Hrvatska atletičarka Ana Šimić osvojila je sedmo mjesto u skoku u vis na svjetskom prvenstvu u Dohi s preskočenih 1.93 metara, dok je treće uzastopno zlato osvojila Ruskinja Marija Lasickene s rezultatom 2.04 m.

Šimić je prve tri visine (1.84, 1.89, 1.93) preskočila iz prvog pokušaja, no zapela je na 1.96 m tri puta srušivši letvicu. Šimić je ove sezone dvaput svladala 1.94 m, u Pragu i Varaždinu, no preko 1.96 nije išlo. 

Osvajačici europske bronce 2015. godine bilo je to četvrto svjetsko prvenstvo, pri čemu drugo na kojem je nastupila u finalu. Prije četiri godine u Pekingu je bila deveta, dok u Londonu (2017) i Moskvi (2013) nije izborila finale.

World Athletics Championships - Doha 2019

Slavila je Ruskinja Marija Lasickene sa 2.04 m, koja je do zlata stigla preskočivši osam visina u prvom pokušaju. Ruskinja je pokušala preskočiti i 2.08 m što bi bio njezin osobni rekord te drugi najbolji rezultat svih vremena, ali nije uspjela. Svjetski rekord i dalje drži Bugarka Štefka Kostadinova koja je u Rimu 1987. godine preskočila 2.09, dok je naša Blanka Vlašić u kolovozu 2009. na Hanžeku preskočila 2.08.

Lasickene je tako osvojila treće uzastopno zlato nakon što je slavila 2015. u Pekingu i prije dvije godine u Londonu.

Druga je iznenađujuće bila 18-godišnja Ukrajinka Jaroslava Mahučik, također s 2.04, ali je na putu do te visine šest puta rušila letvicu. Mahičuk je ovim rezultatom postavila svoj osobni rekord, ali i novi svjetski juniorski rekord. Treća je bila Amerikanka Vashti Cunningham s dva metra. 

Bravo, Saro: Kolak 'na mišiće' izborila finale u bacanju koplja
Bravo, Saro: Kolak 'na mišiće' izborila finale u bacanju koplja

Srebrna iz Londona Ukrajinka Julija Levčenko na koncu je bila četvrta, također s 2.00, dok je brončana s posljednjeg SP-a  Poljakinja Kamila Lićwinko bila peta s preskočenih 1.98 m.

Warholmu zlato na 400 m

Etiopljanin Muktar Edris osvojio je zlato na 5 km na svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi, Norvežanin Karsten Warholm bio je najbolji na 400 m s preponama, Šveđanin Daniel Stahl je slavio u bacanju diska, na 3.000 m sa zaprekama pobijedila je Kenijka Beatrice Chepkoech, a na 800 metara Halimah Nakaayi iz Ugande.

Edris je slavio u neizvjesnoj završnici s rezultatom 12:58.85 ispred sunarodnjaka Selemona Barege (12:58.70), dok je broncu osvojio Kanađanin Mo Ahmed s rezultatom 13:01.11 ispred još jednog Etiopljanina Telahuna Hailea Bekelea. Norvežanin Jakob Ingebrigtsen je bio peti. Edris je tako obranio svjetsko zlato osvojeno prije dvije godine u Londonu gdje je prekinuo dominaciju Britanca Moa Faraha.

Na 400 m s preponama pobijedio je Norvežanin Karsten Warholm (47.42) obranivši zlato iz Londona. Warholm je pobijedio ispred Amerikanca Raija Benjamina (47.66) i Katarca Abderrahman Sambe (48.03).

Zlato u bacanju diska osvojio je Šveđanin Daniel Stahl s rezultatom 67.59 ispred Jamajčanina Fedricka Dacresa (66.94) i Austrijanca Larsa Weisshaidingera (66.82). Stahl je u Londonu bio drugi, no ovoga puta je stigao do zlata.

Na 3.000 metara sa zaprekama najbolja je bila Kenijka Beatrice Chepkoech koja je istrčala novi rekord svjetskih prvenstava (8:57.84). Druga je bila braniteljica naslova iz Londona Amerikanka Emma Coburn (9:02.35), dok je treća bila Njemica Gesa Krause (9:03.30).

Na 800 metara je iznenadila Halimah Nakaayi iz Ugande s rezultatom 1:58.04 ispred Amerikanke Raevyn Rogers (1:58.18) i njezine sunarodnjakinje Ajee Wilson (1:58.84). 

Trostruka svjetska prvakinja Južnoafrikanka Caster Semenya nije branila naslov, a glavna favoritkinja bila je Wilson koja se nadala kako će postati prva Amerikanka koja je slavila u ovoj disciplini. Na koncu je bila treća. (dk)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba