Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ana završila karijeru: Ostat ću uz stazu, samo se neću gušiti

None Foto: Daniel Kasap/PIXSELL 16

Ana Jelušić (25) i službeno je objavila da prekida skijašku karijeru. Najveći uspjesi bili su joj četvrto mjesto na SP-u u Areu te drugo mjesto na Snježnoj kraljici 2007.

Prošle godine objavila sam da ću pauzirati jednu sezonu i u tih godinu dana bila sam bolesna samo dva tjedna, umjesto da se kroz cijelu godinu patim, rekla je jedna od najboljih hrvatskih skijašica u povijesti.

Ana Jelušić (25) na današnjem je obraćanju medijima objavila kako završava svoju uspješnu skijašku karijeru. Sa samo 25 godina Ana je zaključila karijeru isključivo zbog zdravlja i stalnih problema s astmom.

- Nisam željela natjecati se na 80%, a nisam željela ni dati malo više od sebe pa da poslije ne mogu disati. Dobila sam ponudu od Međunarodnog olimpijskog odbora. Dan nakon Schladminga spakirala sam kofere i otišla u Lousannu, tamo ću biti do 10 mjeseca i onda prelazim raditi u FIS - otkrila je Ana planove za skoru budućnost.

Najveći uspjesi Ane Jelušić svakako su četvrto slalomsko mjesto na Svjetskom prvenstvu u Areu 2007. te iste godine drugo mjesto na Sljemenu.

- Svi su mi govorili da će mi biti jako teško prilagoditi se na civilni život, a ovo je lijepa prilika za laganu tranziciju. Ostat ću uz stazu, samo se više neću gušiti. Sretna sam što odlazim u mirovinu s 25 godina jer je preda mnom nova karijera u kojoj ću, nadam se, biti jednako uspješna kao i u skijanju - rekla je sada već bivša hrvatska skijašica.

Komentari (53)
  • Lijepa je ova Anuška...:)

    14. 4. 2012,   12:35
  • tak je dobra da bi joj se iz p... vode napil...

    14. 4. 2012,   13:09
  • Dobra je :)))

    14. 4. 2012,   12:43